Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ, τα συνολικά κρούσματα στη χώρα μας την Τρίτη είναι 2.353, με τον συνολικό αριθμό των τεστ που διενεργήθηκαν να εμφανίζεται εντυπωσιακά αυξημένος. Συγκεκριμένα, οι μοριακοί έλεγχοι που ανακοινώθηκαν είναι 26.693, ο δεύτερος μεγαλύτερος αριθμός το τελευταίο διάστημα. Η θετικότητα στα μοριακά τεστ είναι της τάξης του 8,04%, ενώ μαζί με τα επίσης πολύ αυξημένα rapid test, συνολικά 34.562, η θετικότητα εκτιμάται στο 3,84%.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών είναι πλέον 6.557, με 23 ακόμα θανάτους πολιτών το τελευταίο 24ωρο. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών συναντά σημαντική αύξηση, με 18 ακόμα διασωληνώσεις, με το σύνολο να είναι πλέον 422. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την κατακόρυφη αύξηση και των εισαγωγών στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής, είχε ως αποτέλεσμα την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου το μεσημέρι της Τρίτης, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για επικείμενες ανακοινώσεις για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

«Κόκκινος συναγερμός» στα νοσοκομεία – Σχέδια της τελευταίας στιγμής από Μητσοτάκη