Εδώ και περίπου ένα μήνα το υπουργείο Παιδείας κάνει λόγο για κατά προτεραιότητα εμβολιασμό των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, καθώς τα συγκεκριμένα σχολεία έχουν παραμείνει ανοιχτά εν μέσω lockdown. Oι εργαζόμενοι σε αυτά από την πρώτη στιγμή διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες και για τα ελλειπή ασφάλειας τόσο για τους εκπαιδευτικούς, όσο και για τους μαθητές, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν έχει γίνει κανένας εμβολιασμός, παρά μόνο δήλωσαν στοιχεία.

«Επειδή είναι ανοιχτά έχουν προτεραιότητα και έχουν αρχίσει οι εμβολιασμοί στο εκπαιδευτικό προσωπικό, στο βοηθητικό προσωπικό και στα παιδιά που είναι άνω των 16 ετών με τη συναίνεση γονέα -κηδεμόνα. Υπάρχει μια ανταπόκριση αρκετά ικανοποιητική την οποία εμείς στο υπουργείο θέλουμε να την κάνουμε καθολική. Γιατί όπως αντιλαμβάνεστε ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός» δήλωνε χαρακτηριστικά η Ζ. Μακρή μιλώντας στο MEGA χθες το πρωί.

Η διάψευση από το ίδιο το υπουργείο

Το υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του υπό τον χαρακτηρισμό «ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ» και ημερομηνία 16/03/2021 ενημερώνει ότι ενεργοποιήθηκε η διαδικασία για κατά προτεραιότητα ένταξης στο πρόγραμμα της τρέχουσας εμβολιαστικής περιόδου του προσωπικού των ειδικών σχολείων και των μαθητών άνω των 16 ετών που φοιτούν σε αυτά.

«Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!»

«Η κυβέρνηση αποφάσισε πρόσθετα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τις 16/3/2021, εξαιρώντας τα ειδικά σχολεία, με συνέπεια να θέτει σε κίνδυνο τις ζωές   χιλιάδων μαθητών εκπαιδευτικών, Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού των Ειδικών σχολείων. Μετά τους θανάτους μαθητή ΕΕΕΕΚ του Πειραιά και γονέα μαθητή ειδικού σχολείου, το υψηλό ποσοστό αναστολής λειτουργίας των ειδικών σχολείων λόγω κρουσμάτων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΑΙΘ και συνεχών εκκλήσεων συλλόγων εκπαιδευτικών και γονέων για την επικινδυνότητα της συνέχισης της δια ζώσης λειτουργίας τους, για άλλη μία φορά το θέμα της υγείας και της ζωής μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας εμπαίζει με τις ζωές μας!» σημειώνει σε χθεσινή ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής, η οποία μάλιστα αύριο θα προχωρήσει σε τρίωρη στάση εργασίας.

«Δεν έχει γίνει ούτε ένα εμβόλιο(!)»

Ακόμα, σε χθεσινή ανακοίνωση η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει, για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία» υπογραμμίζοντας ότι «η εξοργιστική αδιαφορία του Υπουργείου Παιδείας έχει αφήσει, παιδιά και εκπαιδευτικούς, ανοχύρωτους, χωρίς προστασία, στο έλεος της εξέλιξης της πανδημίας! Είναι ντροπή να μιλάει για δήθεν πρόταξη των εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής στον εμβολιασμό και ακόμα να μην έχει γίνει ούτε ένα (!) εμβόλιο. Είναι απαράδεκτο ακόμα και τώρα να μη γίνονται μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ μέσα στα Ειδικά Σχολεία. Δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από κανένα αφήγημα περί “ατομικής ευθύνης” η κρατική ανευθυνότητα και αναλγησία ούτε μπορεί η κυβέρνηση να ασκεί μια καθαρά επικοινωνιακή πολιτική  κάθε μέρα από τα συστημικά Μ.Μ.Ε».