13.30 έως 14:10, Πειράματα (για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Ηφαίστειο στην κουζίνα (υγρό πιάτων και λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής προκαλούν έκρηξη χρωμάτων).

Γλυκιά ανάφλεξη (μήπως η ζάχαρη δεν είναι τελικά και τόσο «γλυκιά»; Ανακαλύψτε την εκρηκτική της φύση).

Ζαχαρωτά βγαλμένα από τα παραμύθια.

Η επιστήμη του ποπ κορν (γιατί «σκάει» το ποπ κορν).

Μοριακή γαστρονομία (παγωτό και μαρέγκα με υγρό άζωτο, στους -196o C).

Αυγά (είναι όλα τα αυγά εύθραυστα ή υπάρχουν αυγά που χοροπηδάνε χωρίς να σπάνε;).

15:30 έως 17:30, Διαδραστικό εργαστήρι: Φυσική με υλικά κουζίνας (για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)

Μέτρηση της ταχύτητας του φωτός (στα βήματα του CERN, μετράμε την ταχύτητα του φωτός με έναν φούρνο μικροκυμάτων, ψωμί και λίγο βούτυρο).

Σουβλάκι από πάγο (μπορείτε να περάσετε έναν συνδετήρα κάθετα μέσα από ένα παγάκι και το παγάκι να μείνει άθικτο;).

Πύργος από μακαρόνια (φτιαγμένοι από μακαρόνια και ζαχαρωτά, βασισμένοι στις αρχές της Μηχανικής).