«Τα εμβόλια είναι ο καλύτερος δρόμος που διαθέτουμε για την έξοδο από την πανδημία. Οχι μόνο λειτουργούν, αλλά επίσης είναι πολύ αποτελεσματικά στον περιορισμό της προσβολής. Ωστόσο, ο εμβολιασμός γίνεται με μία απαράδεκτη βραδύτητα», προειδοποιεί στην ανακοίνωση ο διευθυντής του ΠΟΥ Ευρώπη Χανς Κλούγκε.
Μέχρι στιγμής, μόνο το 10% του πληθυσμού της Ευρώπης έχει λάβει έστω μία δόση εμβολίου, ενώ έχει εμβολιαστεί το 4%, αναφέρει ο ΠΟΥ.
Ο εβδομαδιαίος αριθμός των νέων κρουσμάτων έχει φθάσει το 1,6 εκατομμύριο, ενώ είχε βρεθεί κάτω από το 1 εκατομμύριο πριν από μόλις πέντε εβδομάδες, σημειώνει ο ΠΟΥ.
«Για να γίνω σαφής: οφείλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία ενισχύοντας την παραγωγή, περιορίζοντας τα εμπόδια στην χορήγηση των εμβολίων και χρησιμοποιώντας και την τελευταία δόση που έχουμε σε στοκ», δηλώνει ο Χανς Κλούγκε. «Αυτήν την στιγμή, η κατάσταση στην περιοχή (Ευρώπη) είναι η ανησυχητικότερη που έχουμε διαπιστώσει εδώ και μήνες».