Στη δημοσιότητα ήρθαν χθες φωτογραφίες από τη φωτογράφιση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Ακρόπολη στις οποίες ο ίδιος εμφανίζεται να πατά πάνω σε αρχαίες πέτρες προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις.

Η τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτημα της προς την υπουργό Πολιτισμού ζητά απαντήσεις για το εάν επιτρέπεται στον οποιοδήποτε πολίτη να φωτογραφίζεται πατώντας πάνω στα μάρμαρα ή θα επιβληθεί άμεσα πρόστιμο προς παραδειγματισμό στον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών. «Το ερώτημα, αν και ρητορικό (γνωρίζουμε την απάντηση της κ. Μενδώνη), δεν θα μείνει αναπάντητο από τους πολίτες αυτής της χώρας», επισημαίνει η Σία Αναγνωστοπούλου.

Από πλευράς του ο Μιλτ. Βαρβιτσιώτης στην πρώτη αντίδραση του έκανε λόγο για fake news ενώ παρέθεσε φωτογραφία αρχείου από την Ακρόπολη. «Τα fake news δεν έχουν τέλος. Κατά την παραμονή μου στην Ακρόπολη, το πρωί της Κυριακής, ουδέποτε μπήκα σε περιφραγμένο χώρο από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες. Κινήθηκα στους χώρους που κάθε επισκέπτης έχει την ευκαιρία να σταθεί και να φωτογραφηθεί. Αυτή είναι η αλήθεια!» αναφέρει χαρακτηριστικά σε tweet.

Μάλιστα, λίγο αργότερα σε συνέντευξη του στα «Παραπολιτικά» δήλωσε ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να αρθρώσουν πολιτικό λόγο & διακινούν fake news. Οι φωτογραφίες δεν βγήκαν σε περιφραγμένους χώρους, αλλά εκεί όπου επιτρέπεται να περπατήσει & να φωτογραφηθεί οποιοσδήποτε επισκέπτης της Ακρόπολης. Τους αξίζει η χλεύη του διαδικτύου».