Ανακριτής και εισαγγελέας άφησαν με περιοριστικούς όρους ελεύθερο τον δάσκαλο που συνελήφθη για παρενόχληση ανηλίκων με μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου.

Στον κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της υποχρεωτικής εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης 5.000 ευρώ. Επιπλέον του απαγορεύτηκε να πλησιάσει σε απόσταση κάτω των 500 μέτρων τις μαθήτριες των οποίων οι γονείς έκαναν τις καταγγελίες και να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε μέσο μαζί τους.

Ο δάσκαλος σε σχολείο της Νοτιοανατολικής Αττικής απολογήθηκε για δύο πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η μία αφορά προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκων, που δεν έχουν συμπληρώσει τα 15 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, μέσω διαδικτύου και η δεύτερη κατηγορία αφορά παράβαση του άρθρου 342 του Ποινικού Κώδικα, που αφορά κατάχρηση ανηλίκου όπως ορίζει ότι «ο ενήλικος ο οποίος απευθύνει χειρονομίες, προτάσεις ή εξιστορεί ή απεικονίζει ή παρουσιάζει πράξεις γενετήσιου χαρακτήρα σε ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή να τον φυλάσσει, έστω και προσωρινά, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι μηνών». Η κατάχρηση ανηλίκου είναι κακουργηματικού βαθμού, αν ο δράστης ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κάτω των 14 ετών.

Υπενθυμίζεται, πως η δράση του άνδρα, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, αποκαλύφθηκε όταν οι μαθήτριες έδειξαν τα μηνύματα του δασκάλου τους σε συμμαθητές τους και το γεγονός μεταφέρθηκε σε γονείς με αποτέλεσμα να σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του.

Στον ανακριτή δάσκαλος που έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου σε 9χρονες μαθήτριες