
Ποινή φυλάκισης δύο ετών και επτά μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε 28χρονο μαέστρο που βαρύνεται με την κατηγορία ασέλγειας και κατάχρησης ανηλίκων οι οποίοι συμμετείχαν στην ορχήστρα που ο ίδιος διηύθυνε κατά τη χρονική περίοδο 2014-2017. Σημειώνεται ότι η εισαγγελική έρευνα και στη συνέχεια η ποινική διαδικασία κινήθηκε κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας, ενώ ο ίδιος διατείνεται ότι πρόκειται για σκευωρία.
Ακόμη μια υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στον καλλιτεχνικό χώρο ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, με το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης να καταδικάζει σε φυλάκιση δύο ετών και επτά μηνών με τριετή αναστολή έναν 28χρονο μαέστρο. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο 28χρονος μουσικός κρίθηκε ένοχος για κατ’ εξακολούθηση ασέλγεια και κατάχρηση ανηλίκων καθώς και για άσκηση παράνομης βίας.
Κατά το ίδιο δημοσίευμα, πρόκειται για μαέστρο ιδιωτικής ορχήστρας, την οποία το voria.gr συγκεκριμενοποιεί, κάνοντας λόγο για Συμφωνική Ορχήστρα Νέων με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης λάμβαναν χώρα από το 2014 έως τις αρχές του 2017 σε βάρος δύο ανηλίκων μελών της ορχήστρας, που ήταν τότε σε ηλικία 15 ετών. Μάλιστα, η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης κατόπιν ανώνυμης καταγγελίας που έφτασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η οποία διέταξε τη διενέργεια έρευνας.
Έτσι, ακριβώς!
Μεταφραστικό λάθος; Πρώτη φορά ακούω τη λέξη "υπερκεφαλικά". Μάλλον πρέπει να είναι αυτούσια μετάφραση του "overheads". Τα οverheads των ερευνητικών προγραμμάτων είναι τα "γενικά έξοδα" (είναι μια κατηγορία εξόδων).
Κατά τ' άλλα, ισχύουν όπως τα λέει το άρθρο. Όταν βάζεις λογιστάκους να κυβερνάνε μια εταιρία/οργανισμό, τότε πάει στο διάολο η αξιολόγηση προσωπικού και η διοίκηση γίνεται αποκλειστικά από ένα εξελόφυλλο.
H "αριστερά" (σε εισαγωνγικά, καθώς δεν υπάρχει πιά) ποτε δεν σκεφτόταν, απο που θα βρεθούν τα λεφτά. Ειχαν (και τα απομεινάρια της ακόμα) έχουν την εντυπωση, ότι τα λεφτά πέφτουν σαν "μάνα" εξ ουρανού.
Πωπω την φωτογράφησες λέμε την αριστερά. Σαν να τη βλέπω. Αλλά δεν πειράζει, γιατί...δεν υπάρχει.
Τελικά όταν δεν κάνεις copy-paste από βιβλία δεν πάει και πολύ καλά.
Αντώνη, μην δικαιολογείς την έλλειψη ικανότητας σου να μου αντιπαρατεθείς με βλακώδεις αιτιάσεις.
Σεβάσου τον εαυτό σου, πρώτα απ' όλα!
Ευτυχώς που αποφεύγεις τις συζητήσεις καφενείου κατα τα άλλα.
Επιστημονικότατο και τεκμηριωμένο ! Εύγε !
Πες μου λοιπόν, που διαφωνείς! Γιατι δεν ισχύει αυτό?
Εκανε ποτε το οποιοδήποτε "αριστερό" κόμμα κάποιο οικονομικό σχέδιο με την εξεύρεση χρηματικών πόρων? Ακόμα και ο ΤΣΥΡΙΖΑς!
Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Διότι, υποτίθεται, θα τα έπαιρναν απο τους ταξικούς τους εχθρούς. Ετσι και ο ΤΣΥΡΙΖΑς βάφτισε "καπιταλιστές" όλους τους μικρομεσαίους. Και φυσικά, πήρε τα αρχίδια του. Ή μήπως δεν ήταν έτσι?
Σήμερα όμως "ταξικοί εχθροί" δεν υπάρχουν, καθώς μέσω του επιτυχημένου παραγωγικού μοντέλου του επάρατου εχθρού επετεύχθη η μαζική παραγωγή, η οποία οδήγησε στην μαζική κατανάλωση και άρα στην άρση των τάξεων και των ταξικών διαχωρισμών, καθώς η τάξη, που σήμαινε τον βαθμό πρόσβασης σε (ελλειπή, πενιχρά) αγαθά, καταργήθηκε εν πολλοίς.
Και οι ίδιοι οι εργάτες μετατράπηκαν σε μαζικούς καταναλωτές! Δεν το βλέπεις γύρω σου?
Η "αριστερά", όπως επιμένει στις παλιές ουτοπικές πρακτικές. "Λεφτά υπάρχουν" για να κατασχεθούν απο κάποιο αδιανόητο κομμουνιστικό κράτος.
Ελα, βγες να πείς, ότι αντιγράφω!
Ως συνήθως γράφεις ανοησίες, είτε κάνεις copy paste είτε αυτοσχεδιάζεις με αυτά τα ολίγα που έχει καταλάβει το μυαλό σου. Όλοι όσοι είναι υποχρεωμένοι να πουλήσουν την εργασιακή τους δύναμη για να επιβιώσουν αφού δεν έχουν οι ίδιοι δικά τους μέσα παραγωγής, υπόκεινται σε εργασιακή εκμετάλλευση γιατί αλλιώς δεν μπορεί να προκύψει το επιχειρηματικό κέρδος. Αυτή η εργασιακή εκμετάλλευση και η προφανής αντίθεση συμφερόντων που ακολουθεί είναι αυτή η συνθήκη που δημιουργεί τους ταξικούς εχθρούς.
Ξύπνα Billy Batsos: δεν ζούμε στον 19ο αιώνα, όπου αυτά ίσχυαν.
Σήμερα, δεν υπάρχουν κάν προλετάριοι (= βιομηχανικοί εργάτες). Πώς να αναπτυχθεί "ταξική συνείδηση"? Οι μηχανές και τα ρομποτ μπορούν να σχηματίσουν ταξική συνείδηση?
Και γιατί, άλλωστε: αφού υπάρχουν αγαθά σε αφθονία και όλοι, όχι μόνο πρέπει, αλλά και μπορούν να καταναλώσουν μαζικά.
(Ακούς εσύ, εστω και τα λεγομ. "αριστερά" κόμματα να (τολμούν να) αναφέρουν κάπου τον όρο "προλετάριος"? Πές μου, γιατι εγω δεν ακούω).
Ναι ναι... τα έχουμε ξαναπεί, δεν υπάρχουν εργαζόμενοι, όλοι αυτοί οι εκατομμύρια άνθρωποι που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις υπηρεσίες, τις εταιρείες, τις βιομηχανίες κλπ είναι ερασιτέχνες χομπίστες που παριστάνουν τους ηθοποιούς... ΛΟΛ 😂
Αυτοί δεν είναι "προλετάριοι" με την έννοια του Μαρξ. Ξύπνα!
Μόνο η (βιομηχ.) παραγωγή φέρνει την ανάπτυξη ταξικής συνείδησης. (Με την μεταμόρφωση της υλης που συμβαίνει (συνέβαινε) στην βιομηχανία. Ηδη με το μοντελο της μαζικής παραγωγής, όπου ο εργατης δεν μεταμόρφωνε πια την υλη, αλλά γινόταν απλό γρανάζι στην γραμμή παραγωγής, αυτό καταργήθηκε).
Είναι εργαζόμενοι ρε βλάκα...
Δεν εχει σημασία αυτό στη μαρξιστική θεωρηση!
Εξηγει πολύ αναλυτικά και δεσμευτικά, πώς αναπτύσσεται η "συνείδηση"! ("Κεφάλαιο", "Κομμουνιστικό Μανιφέστο")
Η μαρξιστική θεωρία ασχολείται με την πραγματικότητα (διαλεκτικός και ιστορικός υλισμός) όχι με τις ναζιστικές βλακείες που έχεις εσύ στο μυαλό σου.
Κάτσε πρώτα διάβασε και μετά έλα να μιλήσουμε!
Δεν χρειάζεται να διαβάσω... Βλέπω τους εργαζόμενους ανθρώπους δίπλα, απέναντί μου, στον φούρνο, στο σούπερμάρκετ, στην τράπεζα, στη φάμπρικα, στον κινηματογράφο, στην ασφαλιστική εταιρεία, στην οικοδομή, στη σχολή, στην υπόγα του Μουρούτη κλπ ρε χαζοβιόλη... 😂
Δεν υπάρχουν ούτε βιομηχανικοί εργάτες; Τους κατάργησες κι αυτούς; Τι 'σαι συ βρε παιδί μου...εξολοθρευτής!
https://assets.ejecentral.com.mx/dims4/default/94b474d/2147483647/strip/true/crop/630x330+0+0/resize/1440x754!/quality/90/?url=https%3A%2F%2Fk3-prod-ejecentral.s3.us-west-2.amazonaws.com%2Fbrightspot%2F93%2F92%2F030e2c37173aab37541abd354a7a%2Fhacerdolaresenusa.jpg
Ηθοποιοί...
Το θέμα είναι αν πρόκειται για επαγγελματίες ηθοποιούς (άρα εργαζόμενοι, οπότε πάει πάλι στα σκουπίδια το επιχείρημα-παλαβωμάρα) ή ερασιτέχνες... 😂
Ο παράφρωνας άθελά του βάζει το ζήτημα της παραγωγικής και μη παραγωγικής εργασίας, αλλά έχει μπερδέψει λίγο τα μπούτια του και το χρεώνει και στον Κονδύλη :)
Τη συζήτηση για την παραγωγική και μη παραγωγική εργασία την ξεκίνησε ο Άνταμ Σμιθ στην "Έρευνα για τη φύση και τα αίτια του πλούτου των εθνών" αλλά αμφιβάλλω εάν έχει αυτόν υπόψιν του ο παράφρονας όταν μιλάει για εμπορεύματα και καταναλωτές. Τα έχει πολύ μπερδεμένα και αδυνατεί ή δεν θέλει να μας εξηγήσει ποιοι παράγουν όλα αυτά τα εμπορεύματα που αγοράζουν οι ιδεατοί καταναλωτές που έχει στο μυαλό του, που βρίσκουν τα χρήματα, αν όχι από την εργασία τους, για να μπορούν να είναι καταναλωτές και πολλά άλλα.
Στο παλαβό οικοδόμημα που έχει φτιάξει, έχει εξοβελίσει εντελώς την έννοια της εργασίας. Έχει κρατήσει την επιχειρηματικότητα (η οποία δεν υφίσταται ανεξάρτητη ως παραγωγικός συντελεστής ούτε για τους κλασικούς της πολιτικής οικονομίας) και την κατανάλωση (η οποία επίσης δεν θεωρείται παραγωγικός συντελεστής), και μετά επικαλείται τον Μαρξ στo έργο του οποίου η έννοια της εργασίας είναι ο θεμέλιος λίθος στην εξέλιξη της ανθρώπινης ιστορίας. Τσέρι πίκινγκ της κακιάς ώρας για να επιβεβαιώνει τις ιδεαλιστικές-ναζιστικές ιδεοληψίες του.
Εντάξει όμως ο Σμιθ θεωρούσε παραγωγική την εργασία που δημιουργεί εμπορεύματα απ' όσο ξέρω, για τον Μαρξ ήταν η εργασία που υπάγεται στο κεφάλαιο, που δημιουργεί υπεραξία. Σε κάθε περίπτωση όμως το κόλλημα του παράφρωνα με τους βιομηχανικούς εργάτες νομίζω ότι έχει να κάνει με αυτό, κάτι έχει πιάσει στραβά εκεί και μας τα έχει κάνει εδώ μέσα να μη πω.
Αφού λοιπόν την μη παραγωγική εργασία δεν την θεωρεί εργασία, την έρευνα&ανάπτυξη δεν την θεωρεί παραγωγική εργασία (και άρα δεν την θεωρεί εργασία :) ), αφαιρεί στο τέλος και τους βιομηχανικούς εργάτες μέσα από την αυτοματοποίηση...παπαλα η εργασιαααααα, ναταν κι άλλη. Τι μένει; Η...επιχειρηματικότητα :)
φυσικά και υπάρχουν προλετάριοι και σήμερα .απλώς έχει μεταβληθεί ως ένα βαθμό ο χώρος παροχής εργασίας καθώς και ο τρόπος.τα ρομποτ και οι μηχανές ,γενικά η φούσκα της τεχνητής (ανοησίας) νοημοσύνης δεν λειτουργεί ΧΩΡΙΣ ΕΡΓΑΤΕΣ(πχ η δημιουργία λογισμικού και βάσεων δεδομένων απαιτεί χιλιάδες εργατοώρες από κακοπληρωμένους και χωρίς εργασιακά δικαιώματα εργάτες ,αλλά και ειδικευμένους εργαζόμενους για να δημιουργηθούν).
Δεν υπάρχουν βιομηχανικοί εργάτες;Και ποιος τα φτιάχνει όλα αυτά τα προϊόντα; Τα ρομπότ; 😂
Όχι, για να είμαι δίκαιος, τώρα δεν αντιγράφεις, παραληρείς.
Τόσα λάθη σε τόσο λίγο κείμενο, με τόσα λογικά άλματα είναι όντως δύσκολο να απαντηθεί. Από που να ξεκινήσω; Από το ότι θεωρείς αντιπροσωπευτικό δείγμα της αριστερής πολιτικής τον ΣΥΡΙΖΑ; Από το ότι δεν έχεις ακούσει - προφανώς - ποτέ σε αυτή την άκρως διεφθαρμένη χώρα πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα; Δεν υπάρχουν "ταξικοί εχθροί"; ΟΚ, να τους πούμε "καρτέλ"; Ιδιωτικές τράπεζες; Ξένα funds; Ή μήπως δεν υπάρχουν ούτε αυτά; Έχεις ιδέα πόσο φορολογούνται οι εφοπλιστές; Το ότι ακόμα και αν φορολογηθούν - ποσοστιαία - στο 1/10 που φορολογούμαστε όλοι οι υπόλοιποι αρκεί για να καταργηθεί οριστικά ο ΕΝΦΙΑ είναι φαντασίωση ή απλή αριθμητική;
Τα έχουν πει αυτά ξανά και ξανά τα αριστερά κόμματα (τα αληθινά όμως). Τα έχει πει το ΚΚΕ, τα έχει πει και ο Βαρουφάκης (τουλάχιστον αυτοί αν όχι κι άλλοι) πολύ καλύτερα από ότι μπορώ εγώ να τα εξηγήσω και πόσο μάλλον εντός ενός forum post. Τα έχουν πει και οικονομολόγοι που μόνο αριστερούς δεν μπορείς να τους πεις.
Δες εδώ τι σημαίνει καρτέλ και γιατί η Ελλάδα πρωτοτυπεί στην (μη) αντιμετώπιση τους και έλα πες μου μετά αν υπάρχουν λεφτά ή όχι (το link είναι ασφαλές, δεν έχει αριστερές ιδέες μέσα).
Να μου πεις ότι έχουν κάλο στον εγκέφαλο τα αριστερά κόμματα στην Ελλάδα και δεν μαζεύονται να κάνουν κάτι κοινό από τη στιγμή που πρακτικά έχουν τον ίδιο προσανατολισμό και αφήνουν την σαπίλα να εξαπλώνεται, να σου πω και μπράβο.
Αλλά γι'αυτά που γράφεις, τι άλλο να σου πω.
Πολύ καλό βίντεο το συγκεκριμένο.
Μην μπαινεις σε πολύ ειδικές περιπτωσεις. Τα καρτελ (και τα άλλα που αναφερεις) υπάρχουν στη διεφθαρμένη χωρα Γελλιάδα. (Οχι πως δεν υπάρχουν εξω, αλλά εκεί τα κυνηγούν άγρια. Ο ανταγωνισμός είναι σημαντικότατος όρος στον φιλελευθερισμό.)
Εδω δεν υπάρχει φιλελευθερισμός, όπως είναι το concept. O φιλελευθερισμός δεν επιτρέπει πελατειακό κράτος, νεποτισμό και τα συναφή: τίποτα που να περιορίζει τον ανταγωνισμό.
Ο Μπαρουφ είναι ότι πιο νεοφιλελεύθερο υπάρχει: πλήρως αφοσιωμένος στην ελεύθερη αγορά και στο οικουμενικό της αφήγημα (εχω εξηγησει γιατί) τα "ανθρώπινα δικαιώματα"
Τα καρτέλ στην Ελλάδα δεν είναι πολύ ειδικές περιπτώσεις, είναι το καθεστώς.
Δεν με νοιάζει τι είναι ο Βαρουφάκης, σου έγραψα που εντοπίζουν τα λεφτά που υπάρχουν τόσο αυτός, όσο και το ΚΚΕ αλλά και ο καθηγητής οικονομίας του Greekonomics.
Σίγουρα δεν μιλάμε για τρελούς που περιμένουν:
OK;
Το να μιλάς για την κατάντια της Ελλάδας αγνοώντας επιδεικτικά τα παραπάνω, είναι τουλάχιστον τραγικό, αν γίνεται από άγνοια. Αν όχι...
Τι τα κάνουν τα καρτέλ στο εξωτερικό; Τα κυνηγούν; Αχαχαχα!!
Είναι προφανές ότι ο συντάκτης δεν γνωρίζει το επίπεδο των Πανεπιστημίων στην Κύπρο. Οι υπόλοιποι προβληματισμοί είναι αποδεκτοί.
Τι λέτε ρε παιδιά;
Αυτό ήταν τελικά;
Πέρσι ξεσηκώθηκε όλη η αριστερά για αυτό;
Δεν μας λέγατε ότι αν έρθουν τα ιδιωτικά πανεπιστήμια θα έρθει το τέλος της παιδείας, τα παιδιά θα ζητάνε πεινασμένα ένα κομμάτι ψωμί στους δρόμους, θα λιώσουν οι πάγοι της Ανταρκτικής και μετεωρίτες θα χτυπήσουν την γη;
Και ένα χρόνο μετά αυτό που έχετε να πείτε είναι ότι οι καθηγητές .... δεν θα είναι μόνιμοι;
Μπας και καταλάβουν τα χαπατα γιατί οι μάχες, γιατί οι κινητοποιήσεις, γιατί όλα. Που δεν θα καταλάβουν γιατί είναι χάπατα.
Στην ουσία κλείνει το μάτι στην κυβέρνηση να κάνει τις απολύσεις στα ιδιωτικά δυσκολότερες (γιατί μονιμότητα στον ιδιωτικό τομέα δεν γίνεται να βάλει) και όλα μια χαρά. Ή σε περίπτωση που η αριστερά μπει στα πράγματα και φυσικά δεν καταργήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, γιατί σιγά μην χάσουν τις θέσεις καθηγητών που θα πάρουν, να πει "έβαλα αυστηρούς κανόνες" και όλα καλά.
Πραγματικά όμως με ενδιαφέρει η άποψη των σχολιαστών. Αν αύριο γίνει κυβέρνηση αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, Νεα Αριστερά, Ζωή, Βαρουφάκης και κόμμα αυτών που θα φύγουν από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν επανεκλεγεί ο Κασσελάκης) πόσοι πιστεύετε ότι θα καταργήσει τα ιδιωτικά πανεπιστήμια;
Όπου υπάρχει δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα παράλληλα με το δημόσιο, υπάρχει σαφής υποβάθμιση της δημόσιας υπηρεσίας. Μπορείς να αντλήσεις παραδείγματα από την υγεία και την εκπαίδευση. Με αυτόν τον τρόπο οι ιδιωτικές υπηρεσίες γίνονται πιο ελκυστικές και έτσι έχουν πελατεία. Εννοείται πως κανένα κόμμα δεν πρόκειται να τα καταργήσει, όπως η νδ δεν πήρε πίσω την προδοτική, ανθελληνική και ανιστορητη συμφωνία των Πρεσπών.
Χαίρομαι που έχεις μια δόση ρεαλισμού. Όμως έχεις καμία εξήγηση στο γιατί;
Αν όλοι μα όλοι αυτοί πιστεύουν ειλικρινά ότι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια φέρνουν υποβάθμιση , εμπορευματοποίηση, καταστροφή, διάλυση και ταφόπλακα της παιδείας, αφού λέγανε ότι ο αγώνας για την διατήρηση του αποκλειστικά δημοσίου χαρακτήρα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι αγώνας υπαρξιακός και χωρίς αύριο, τότε γιατί δεν θα την καταργήσουν;
Υπάρχουν δύο επιλογές:
Α) Δεν πίστευαν τίποτα από αυτά και τα λέγανε για να το ακούει το κοινό τους. Αυτή είναι η περίπτωση της συνθήκης των Πρεσπών. Η ΝΔ θεωρούσε ότι ο Τσίπρας έβγαλε το φίδι από την τρύπα αλλά το κοινό της ήθελε να ακούσει για προδοτική, ανθελληνική...κτλ. Αλλά ακόμα και εκεί ο Κούλης διατήρησε μια αξιοπρέπεια λέγοντας ότι αν γίνει κυβέρνηση δεν θα αλλάξει την συμφωνία.
Β) Πιστεύουν απολύτως αυτά που έλεγαν, αλλά είναι απόλυτα σαφές και σε αυτούς ότι δεν υπάρχει καμία εναλλακτική σε μια δεξιά διακυβέρνηση. Αν ξέρανε πως μπορούν να γίνουν ανατροπές θα τις έκαναν, αλλά γνωρίζουν πολύ καλά ότι το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι δεξιά πολιτική με αριστερή ρητορική.
Τι από τα δύο πιστεύεις;
Εσύ σε δημόσιο ή σε ιδιωτικό πήγες;
Δυστυχώς σε δημόσιο και βλέπεις τα αποτελέσματα....
Πάλι καλά όμως που έχω και εσένα.
Ευχαριστώ για ακόμα μια φορά.
H "αριστερά" (σε εισαγωνγικά, καθώς δεν υπάρχει πιά) ποτε δεν σκεφτόταν, απο που θα βρεθούν τα λεφτά. Ειχαν (και τα απομεινάρια της ακόμα) έχουν την εντυπωση, ότι τα λεφτά πέφτουν σαν "μάνα" εξ ουρανού.
Η τελευταία παράγραφος-ερώτηση εξαιρετική!
Η ιδιωτική εκπαίδευση συχνά προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία και καινοτομία, προσφέροντας επιλογές και ποιοτικά προγράμματα που δεν είναι πάντα διαθέσιμα στα δημόσια ιδρύματα.
Ο ανταγωνισμός μεταξύ δημόσιων και ιδιωτικών πανεπιστημίων μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση της συνολικής ποιότητας της εκπαίδευσης, προς όφελος των φοιτητών.
Είναι άδικο να κατηγορείται όλη η ιδιωτική εκπαίδευση για εμπορευματοποίηση. Υπάρχουν ιδρύματα που επικεντρώνονται στην ακαδημαϊκή αριστεία και τις προοπτικές των φοιτητών.
Μίκυ αυτό που έγραψες μοιάζει πάρα πολύ με έκθεση πρωτοετή φοιτητή της ΔΑΠ στο μάθημα της ιδιωτικοποίησης. Στον επίλογο εντάξει, δεν έχουμε ιδιαίτερο πρόβλημα, πρέπει όμως να κάνεις μία καλύτερη εισαγωγή στο θέμα του τύπου "Στην εποχή μας πέραν της βασικής εκπαίδευσης είναι αναγκαία και μία τριτοβάθμια εκπαίδευση που θα ξεφεύγει από μία στεγνή ακαδημαϊκή προσέγγιση και θα δίνει στον φοιτητή όχι απλά γνώση, αλλά και δεξιότητες....μπλαμπλαμπλα..."
Δεν μπορεί να μας βάζεις έτσι απότομα στα καλά της ιδιωτικής εκπαίδευσης, το μάθημα του otinanai δεν το περνάς με τσαπατσουλιές.
Η κριτική που γίνεται για το "μάθημα του otinanai" αγνοεί την ουσία της συζήτησης. Το θέμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι απλώς ένα ζήτημα εισαγωγής και όμορφων προλόγων. Είναι ζήτημα ουσίας και αναγκαιότητας για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που προσαρμόζεται στις σύγχρονες ανάγκες και προσφέρει περισσότερες επιλογές και ευκαιρίες στους φοιτητές. Η ιδιωτική εκπαίδευση, με κατάλληλη εποπτεία, μπορεί να ενισχύσει την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα της εκπαίδευσης, κάτι που η στενή ακαδημαϊκή προσέγγιση δεν μπορεί πάντα να προσφέρει.
Μίκι έχουμε κουβεντιάσει πολλές φορές το θέμα της εκπαίδευσης εδώ πέρα, δεν είναι κάτι καινούριο. Έρχεσαι τώρα να μας πουλήσεις το γνωστό παραμύθι του ανταγωνισμού που σε άλλες περιπτώσεις ρίχνει τις τιμές, σε άλλες περιπτώσεις ανεβάζει την ποιότητα, σε άλλες περιπτώσεις μας κάνει πιό παραγωγικούς κλπ.
Τρίχες φίλε, τα έχουμε δει αυτά πλέον ΚΑΙ στην Ελλάδα. Έχουμε δει οπουδήποτε δημιουργήθηκε ανταγωνισμός πώς αυτόματα οι τιμές πήγαν στο θεό, πώς έπεσε η ποιότητα των υπηρεσιών, πώς τα θύματα (δηλαδή ο κόσμος) είναι αναγκασμένος κάθε ώρα της ημέρας να απολογείται στον κάθε καραγκιόζη γιατί επέλεξε άλλη εταιρεία, πώς είναι αναγκασμένος πλέον να μαθαίνει από ηλεκτρολογικά θέματα μέχρι θέματα...κυματικής, μπας και βγάλει άκρη με τις μπαρούφες που του πετά ο καθένας.
ΟΤΕ, ΔΕΗ, μεταφορές, απ' όπου κι αν το πιάσεις βρωμά και ζέχνει και τώρα ήρθατε να πουλήσετε και Χάρβαρντ. Ε όχι, δεν θα πάρουμε.
Η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη. Το μονοπώλιο των δημόσιων υπηρεσιών συχνά επιφέρει στασιμότητα και έλλειψη κινήτρων για βελτίωση. Ο ανταγωνισμός, όταν υλοποιείται με σωστούς όρους και εποπτεία, μπορεί να προωθήσει την ποιότητα και την καινοτομία. Το παράδειγμα της ιδιωτικής εκπαίδευσης δεν είναι "πώληση Χάρβαρντ", αλλά μια ευκαιρία για ποιοτική διαφοροποίηση και επιλογές. Η διαφθορά και η ανεπαρκής ρύθμιση δεν ακυρώνουν τις αρχές του ανταγωνισμού, απλώς απαιτούν προσαρμογές και προστασία των καταναλωτών.
Να μου άρχισες πάλι την έκθεση ιδεών, λες και μου απαντά παιδί του γυμνασίου. Συχνά το δημόσιο επιφέρει στασιμότητα...τι βλακείες είναι αυτές που λες ρε καημένε; Αν δεν ήταν το δημόσιο ακόμη στο αναλογικό σήμα θα ήσουν στο τηλέφωνο, πού νομίζεις ότι στηρίχθηκαν και στηρίζονται όλοι αυτοί οι απατεώνες που παριστάνουν τους παρόχους; Στην υποδομή του ΟΤΕ. Σε τι στηρίζονται αυτοί που παριστάνουν τους παρόχους ενέργειας; Στο δίκτυο της ΔΕΗ, της δημόσιας ΔΕΗ, όχι αυτής που κόψατε σε 5 κομμάτια. Πολλοί από αυτούς δεν έχουν ούτε μια ανεμογεννήτρια για τα μάτια του κόσμου, αγοράζουν και πουλάνε, μεσάζοντες με την κάλυψη του κράτους.
Ο ίδιος ο Γκέιτς έχει πει ότι η εταιρεία του στηρίχθηκε σε τεράστιο βαθμό στις έρευνες δημοσίων αμερικανικών πανεπιστήμίων, χωρίς το κράτος και το δημόσιο ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ απ' όλους αυτούς δεν στέκεται μια μέρα. Χάρις την τεράστια αναδιανομή που κάνει το αστικό κράτος υπάρχουν (ακόμη και) τα μονοπώλια, δεν σου μιλώ για τον κάθε πικραμένο που περιμένει την επιδότηση της "επιχειρηματικότητάς" του, μπας και την βγάλει και φέτος.
Αυτά να τα πουλήσεις αλλού αγαπητέ, εγώ δεν αγοράζω.
Αυτό ακριβώς γίνετι στην Ελλάδα του Κούλη. Το νιώθουμε κάθε ώρα και στιγμή στις τσέπες μας.
Άντε ρε ξεπλένη από εδώ, πούλα αλλού τις μπαρούφες σου.
όταν μιλάμε για ιδιωτεία ,ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ είναι ο στόχος ,γιατί και στην περίπτωση του ιδιωτικού πανεπιστήμιου, αυτό καθίσταται ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ.που τα είδατε αυτά τα ρομαντικά ,τα ονειρεμένα να συμβαίνουν στον καπιταλισμό?ή είστε αφελείς ή επωφελείστε από την ιδιωτεία ή βρίσκεστε εκτός τόπου και χρόνου για κάποιο λόγο.