Υπό έλεγχο φερεται να έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή στην περιοχή Μεσοχώρια του Δήμου Καρύστου, στη Νότια Εύβοια, ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε το πρωί της Κυριακής η πυροσβεστική για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων στην επικράτεια, στο σημείο επιχειρούν 59 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων συμπεριλαμβανομένου του αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΑΚ και 17 οχήματα ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Υπενθυμίζεται πως η πύρινη εστία δεν κατέστη δυνατό να οριοθετηθεί άμεσα, με αποτέλεσμα την επέκταση αρχικά του πύρινου μετώπου και την ενεργοποίηση του μηχανισμού 112 της Πολιτικής Προστασίας για την εκκένωση του οικισμού Μεσοχώρια.

Στην ίδια κατάσταση ύφεσης βρίσκεται μέχρι στιγμής το πύρινο μέτωπο που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Φανάρια της Αρχαίας Κορίνθου και μάλιστα κοντά σε κατοικημένη περιοχή.

Η φωτιά έλαβε σύντομα διαστάσεις, με αποτέλεσμα την ενεργοποίηση του μηχανισμού 112 για μία ακόμη φορά, δίνοντας στους κατοίκους την εντολή να εκκενώσουν τον οικισμό Σολομός και να κατευθυνθούν προς το Χιλιομόδι. Σύμφωνα πυροσβεστική, για την εξέλιξη των πύρινων μετώπων, στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Σε ό,τι αφορά στα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας,, ισχυρές επίγειες δυνάμεις βρίσκονται στη Γορτυνία και την Αρχαία Ολυμπία, ενισχυμένες μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με 35 πυροσβέστες και 14 οχήματα από την Τσεχία, με 240 πυροσβέστες και 60 οχήματα από τη Γαλλία, με 244 πυροσβέστες και 56 οχήματα από τη Γερμανία και με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία. Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης.

Την ίδια ώρα, ισχυρές επίγειες δυνάμεις που έχουν ενισχυθεί μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας συνεχίζουν να επιχειρούν στη δασική πυρκαγιά της Βόρειας Εύβοιας. Ειδικότερα, οι ευρωπαϊκές ενισχύσεις αφορούν σε 108 πυροσβέστες με 21 οχήματα από τη Ρουμανία, 75 πυροσβέστες με 30 οχήματα από τη Σλοβακία, 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα από Πολωνία και 25 πυροσβέστες με 4 οχήματα από τη Μολδαβία. Στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και η τοπική αυτοδιοίκηση με υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Τέλος, στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις για την διασφάλιση της περιμέτρου με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης.