Κατάσταση ύφεσης φερεται να παρουσιάζουν τα περισσότερα πύρινα μέτωπα ανά την επικράτεια, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που παρείχε για την εξέλιξη των πυρκαγιών η Πυροσβεστική, σύμφωνα με την οποία στη δασική πυρκαγιά της Πάρνηθας και της Βόρειας Εύβοιας, συνεχίζουν να επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις  με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών, καθώς και υδροφόρων και μηχανημάτων έργου της αυτοδιοίκησης για την διασφάλιση της περιμέτρου.

Υπενθυμίζεται πως το μεσημέιρι της Κυριακής νέο πύρινο μέτωπο εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή της Νυμφαίας Κομοτηνής, το οποίο οριοθετήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα, με 66 πυροσβέστες με 21 οχήματα, 4 πεζοπόρα τμήματα, υδροφόρες και μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης να επιχερούν στο σημείο, με τη συνδρομή ενός ελικοπτέρου και δύο αεροσκαφών.

Σε ό,τι αφορά στα πύρινα μέτωπα στις περιοχές της Ηλείας και της Αρκαδίας, ισχυρές επίγειες δυνάμεις βρίσκονται στη Γορτυνία και την Αρχαία Ολυμπία, ενισχυμένες μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας με 40 πυροσβέστες και 13 οχήματα από Αυστρία. Επιπλέον, στην περιοχή βρίσκεται και το κινητό επιχειρησιακό Κέντρο «Όλυμπος», ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της αυτοδιοίκησης. Σημειώνεται ότι στο ενημερωτικό έγγραφο της Πυροσβεστικής δεν υπάρχει αναφορά στις πυροσβεστικές δυνάμεις από την Τσεχία, τη Γαλλία και τη Γερμανία, που επιχειρούσαν μέχρι και την Κυριακή στο συγκεκριμένο μέτωπο.

Τέλος, η Πυροσβεστική σημειώνει πως «παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις».