Την επίθεση των ΜΑΤ με χημικά, ξύλο και κρότου λάμψης κατά τη χθεσινή αντιφασιστική συγκέντρωση στο Μεταξουργείο για την περιοδεύουσα κούκλα Αμάλ, που συνεχίζει να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις ακροδεξιών, καταγγέλλει ο γραμματέας του ΜέΡΑ25.

«Τελικά τα ΜΑΤ έβαλαν πλάτη στους νεοναζί να εμποδίσουν το πέρασμα της Αμάλ από τους δρόμους του Μεταξουργείου. Η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση η Ξενοφοβική Ακροδεξιά στην εξουσία» σχολιάζει ο Γιάνης Βαρουφάκης μέσω Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάλυση αντιφασιστικής συγκέντρωσης στο Μεταξουργείο, παρουσία ακροδεξιών που διαδήλωναν ενάντια στην κούκλα Αμάλ, προχώρησαν τα ΜΑΤ το απόγευμα της Παρασκευής, με χρήση χημικών, εξαπολύοντας ανθρωποκυνηγητό, ενώ από την πρώτη στιγμή αντιμετώπισαν τους αντιφασίστες διαδηλωτές με ξύλο και κρότου λάμψης, αφήνοντας ανενόχλητους τους ακροδεξιούς. Η κούκλα που συμβολίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα δεν έκανε τελικά τη βόλτα της. Πρόκειται για μία κούκλα που συμβολίζει τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα και στο πλαίσιο πολιτισμικής εκδήλωσης, γνωστοποιεί σε μικρούς και μεγάλους το ταξίδι της.