Σε 8 μήνες φυλάκισης με αναστολή καταδικάστηκε ο «γαλάζιος» πρώην δήμαρχος Μεσολογγίου, Νίκος Καραπάνος, μετά από μήνυση που κατέθεσε εργαζόμενος στο πνευματικό κέντρο του δήμου. Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο ο μηνυτής υποστήριξε ότι ο Ν. Καραπάνος τον προσέλαβε προφορικά στον τομέα της γραμματειακής υποστήριξης στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας από τον Δήμο Μεσολογγίου, το 2015, ωστόσο όταν ολοκληρώθηκε η εργασία του δεν πληρώθηκε για αυτή.

Όπως μεταδίδει το aixmi-news.gr επειδή το θέμα της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, διαχειρίστηκε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, ο μηνυτής καταφέρθηκε και κατά των πρώην προέδρων, Ντίνου Γιαννόπουλου και Τάσου Σκαρμούτσου οι οποίοι ωστόσο δεν διετέλεσαν πρόεδροι του εν λόγω Νομικού Προσώπου το επίμαχο διάστημα. O δικηγόρος του, Λεωνίδας Βλάχος, υποστήριξε ότι νομικά δεν υφίσταται κατηγορία αφού ουδείς εκ των κατηγορουμένων υπήρξε εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου όπως ισχυρίζεται ο μηνυτής.

Το δικαστήριο έκρινε αθώους του δύο πρώην προέδρους του πνευματικού κέντρου όχι όμως και τον «γαλάζιο» πρώην δήμαρχο. Τέλος όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο η εν λόγω δικαστική απόφαση αναμένεται να «δρομολογήσει και πολιτικές εξελίξεις καθώς ο πρώην δήμαρχος είναι και συνεργάτης του υπουργού της ΝΔ Σπήλιου Λιβανού».