«Το 95% των ανθρώπων που προσέρχονται στο νοσοκομείο είναι σε βαριά κατάσταση και νέοι μάλιστα» σημείωσε. «Ελάχιστοι είναι αυτοί που μας ταλαιπωρούν και τους κυνηγάμε για οξυγόνο. Είναι πραγματικά σε άλλο μήκος κύματος και μας απειλούν. Η δύσπνοια και η δυσφορία που νιώθει κάποιος από τις επιπλοκές της νόσου εύχομαι να μη τις ζήσει κανείς. Θα πρέπει να υπάρξουν περιοριστικά μέτρα στους ανεμβολίαστους, για την προστασία των ιδίων. Υπάρχει πανδημία των ανεμβολίαστων και πάει να γίνει τραγωδία των ανεμβολίαστων», δήλωσε.
Ο ίδιος πρότει να ληφθούν μέτρα όπως εκείνα της Αυστρίας, η οποία έθεσε σε lockdown τους ανεμβολίαστους. Τόνισε πως τα tests δεν αρκούν για να προφυλάξουν και πρόσθεσε πως θα πρέπει να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πάνω από κάποια ηλικία. «Εμείς δεν είμαστε ακριβώς σε lockdown. Οι ανεμβολίαστοι πηγαίνουν έξω με tests, στην Αυστρία δεν βγαίνουν. Όχι γιατί θέλω να περιορίσω τα δημοκρατικά τους δικαιώματα, αλλά δεν αντέχουμε άλλο να βλέπουμε θανάτους σε ανθρώπους που έχουν την αφέλεια ότι δεν κινδυνεύουν».
Μεγάλη διασπορά του ιού παρατηρείται κυρίως σε σχολεία, συναθροίσεις και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος δήλωσε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες ανεμβολίαστων: εκείνοι που φοβούνται λόγω της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κι εκείνοι που πίστευαν ότι δεν θα έφταναν ποτέ στο σημείο να νοσήσουν ή και να διασωληνωθούν.
«Με τη μετάλλαξη Δέλτα ο εμβολιασμένος πλέον δεν προστατεύεται από την ελαφρά νόσο. Ας μη θεοποιούμε τους εμβολιασμένους, αλλά αυτοί δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά», συμπλήρωσε. «Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι και νοσήσουν με κορωνοϊό πριν την τρίτη δόση, θα πρέπει να τη λάβουν μετά από ένα εξάμηνο. Αυτός που νοσεί έχει ήδη ισχυρή προστασία, άρα δεν χρειάζεται να το κάνει αμέσως», είπε ο κ. Καπραβέλος.
Ως προς το μονοδοσικό εμβόλιο, είπε πως με μία δόση δεν σωζόμαστε, επομένως είναι απαραίτητο να γίνει η δεύτερη δόση, η οποία μπορεί να γίνει με διαφορετικό εμβόλιο.
«Χρειαζόμαστε πάρα πολλούς γιατρούς, δεν αντέχουμε άλλο. 40 έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να βοηθήσουν, αλλά το σύστημα υγείας έχει κενά που πρέπει να συμπληρωθούν» δήλωσε, σχολιάζοντας την επίταξη υπηρεσιών από τους ιδιώτες γιατρούς. «Θέλουμε 25 με 30 γιατρούς επιπλέον για να βγάλουμε τις εφημερίες. Οι ίδιοι οι γιατροί κάνουν παραπάνω εφημερίες, δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους. Το νοσηλευτικό προσωπικό έχει εξαντληθεί. Είναι οι ήρωες αυτού του αγώνα», συμπλήρωσε, τονίζοντας την ανάγκη να να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
«Αν δω να ηρεμεί η κατάσταση, δεν έχω λόγο να βγαίνω και να λέω στους ανθρώπους «προσέξτε, εδώ παραμονεύει ο θάνατος». Δεν είναι μία απλή αρρώστια, είναι ο θάνατος», κατέληξε.
https://www.youtube.com/watch?v=mcNE2vbpZV0