Μπορεί να κέρδισε την έφεση στο δικαστήριο το οποίο διέταξε την κυβέρνηση της Αυστραλίας να τον ελευθερώσει, ωστόσο σύμφωνα με όσα μεταδίνουν σέρβικα ΜΜΕ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνελήφθη εκ νέου στη Μελβούρνη για να απελαθεί.

Τις πληροφορίες μεταδίδει η Σέρβα δημοσιογράφος Ksenija Pavlovic McAteer του The Pavlovic Today, επικαλούμενη επικοινωνία που είχε με τον πατέρα του τενίστα.

Νωρίτερα, ο Σέρβος τενίστας Νόβακ Τζόκοβιτς, νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη, κέρδισε την έφεσή του κατά της ανάκλησης της βίζας του και το δικαστήριο της Αυστραλίας διέταξε να αφεθεί ελεύθερος ο Σέρβος αθλητής και να του επιστραφούν το διαβατήριό του και άλλα ταξιδιωτικά του έγγραφα.

Ωστόσο, οι δικηγόροι της ομοσπονδιακής κυβέρνησης δήλωσαν στο δικαστήριο ότι ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακαλέσει ξανά τη βίζα του Τζόκοβιτς.