Κατά το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, στο μικροσκόπιο των ερευνών τις αστυνομίας βρίσκονται για την εμπλοκή τους στη δολοφονία τρεις από τους συνολικά 9 συλληφθέντες, μετά και την κατάθεση του 23χρονου που συνελήφθη πρώτος. Ο 23χρονος επιμένει να αρνείται τη φυσική συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση, ισχυριζόμενος ότι τη στιγμή εκείνη λύθηκε το χειρόφρενο του αυτοκίνητου του και επέστρεψε να το σταματήσει.

Επίσης, τα στοιχεία που προκύπτουν από τα εργαστήρια τοποθετούν στο επίκεντρο της δολοφονίας τον 21χρονο, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη, ενώ επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή τρίτου αυτοκίνητου που είχε μπει στο στενό που έγινε η δολοφονία για να αποκλείσει τους νεαρούς.

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρίσκονται οι γονείς του 19χρονου Άλκη και οι δυο φίλοι του, που τραυματίστηκαν κατά τη δολοφονική επίθεση. Αναμένεται να συναντήσουν την 7η τακτική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση και διά του ποινικολόγου Αλέξη Κούγια να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής προς υποστήριξη της κατηγορίας.