«Του έβαλα μονωτική ταινία στο στόμα και του έκλεισα παράλληλα τη μύτη με τα χέρια μου, γιατί ήθελα να το συνετίσω, επειδή έκανε συνεχώς αταξίες. Του έβαλα την ταινία και τον άφησα. Ήθελα να μην μιλάει. Θα την έβγαζα όταν θα καθόταν φρόνιμα. Μόλις κατάλαβα ότι ήταν νεκρό το παιδί έφτιαξα ένα πρόχειρο “τάφο” με τούβλα στο δώμα. Όταν αργότερα μάς έκαναν έξωση από το διαμέρισμα έβαλα τα οστά του σε μια εργαλειοθήκη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαινα, αφού για ένα διάστημα ήμουν άστεγος», είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με το MEGA, ο σύντροφος της μητέρας του 7χρονου Αντρέα, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2017 μέσα στο σπίτι του στην Κυψέλη, και το ζευγάρι έκρυβε τη σορό του επί πέντε χρόνια.
Συγκεκριμένα, ο 33χρονος είπε στους αστυνομικούς πως: «Έσπασα τον τάφο με ένα κομπρεσέρ και στην συνέχεια τον έβαλα σε μία εργαλειοθήκη. Δεν μπόρεσα να δω σε τι κατάσταση ήταν ο Ανδρέας γιατί το σώμα του το είχα τυλίξει σε υφάσματα. Την εργαλειοθήκη αυτή την είχα κλειδωμένη με μία κλειδαριά και τον έπαιρνα μαζί μου όπου και να πήγαινα. Όσο ήμουν άστεγος πάλι τον είχα μαζί μου».
«Δεν είδα τίποτα»
Στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, η 29χρονη μητέρα προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, χωρίς όμως να πείσει.«Είχε βάλει το παιδί τιμωρία. Εγώ δεν είδα τίποτα εκείνο το βράδυ. Δεν κατάλαβα τι έγινε γιατί εκείνη τη στιγμή έπαιζα στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή. Δεν είδα καμία μονωτική ταινία, δεν ξέρω τι έγινε» τόνισε.Από την πλευρά του ο 33χρονος Πολωνός, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το παιδί έκανε φασαρία. Το φίμωσα με την μονωτική ταινία για να το κάνω να σωπάσει. Έγινε καταλάθος. Μετά φοβήθηκα να το πω».