«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι,

Εκ μέρους των αντινατοϊκών, αντιιμπεριαλιστικών και αντιφασιστικών δυνάμεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σας στέλνω αγωνιστικούς χαιρετισμούς και αλληλεγγύη. Το ερώτημα που θέτει η εκδήλωσή σας – ποιος είναι στη σωστή πλευρά της ιστορίας στη σύγκρουση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας – είναι το κεντρικό ερώτημα στον κόσμο σήμερα,

Τόσα πολλά παραδοσιακά αντιπολεμικά κινήματα, ειδικά στη Δύση, έχουν ταχθεί στο πλευρό των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Υπάρχουν πολλές αιτίες γι’ αυτό: η αντιρωσική προκατάληψη που χρονολογείται από τον Ψυχρό Πόλεμο, η κατάληψη των προοδευτικών κινημάτων από ΜΚΟ που χρηματοδοτούνται από κυβερνήσεις και δισεκατομμυριούχους, η 24ωρη πλύση εγκεφάλου από τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης, η λογοκρισία των αντιιμπεριαλιστικών προοπτικών στα ελεγχόμενα από τις ΗΠΑ μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αλλά μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι τόσο μεγάλο μέρος του κινήματος έχει χάσει την ταξική του οπτική, ειδικά την κατανόηση του τι είναι στην πραγματικότητα ο ιμπεριαλισμός. Και έτσι βλέπουμε το άσχημο θέαμα «προοδευτικών», «αντιπολεμικών», ακόμα και «κομμουνιστικών» ομάδων που κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δικαιολογήσουν την υπεράσπιση του μολυσμένου από φασίστες ουκρανικού κράτους και των ΝΑΤΟϊκών αφεντικών του, ενώ συνεχίζουν να αγνοούν τα οκταετή δεινά των ανθρώπων στο Ντονμπάς, καθώς και της ίδιας της εργατικής τάξης της Ουκρανίας.

Εδώ στις ΗΠΑ, στην κοιλιά του κτήνους, πηγαίνουμε ενάντια στο ρεύμα και ζητάμε τη νίκη της αντιφασιστικής στρατιωτικής επιχείρησης των Δημοκρατιών του Ντονμπάς και της Ρωσίας, την αποχώρηση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ από την Ουκρανία και την επιστροφή όλων των στρατευμάτων στην πατρίδα. Υπάρχουν τόσες πολλές τρομερές κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι εδώ, ενώ οι καπιταλιστές πολιτικοί ρίχνουν χρήματα στην πολεμική μηχανή για λογαριασμό της Wall Street και των πολυεθνικών της ενέργειας.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο λεπτός ιστός των ψεμάτων που έχουν δημιουργήσει οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ θα αρχίσει σύντομα να καταρρέει κάτω από το βάρος όλων αυτών των προβλημάτων. Για το σκοπό αυτό, ξεκινάμε μια καμπάνια με την ονομασία “Αποκαλύψτε τα ψέματα” για να αντιμετωπίσουμε τις δικαιολογίες των ιμπεριαλιστών για τον πόλεμο εναντίον της Ρωσίας.

Σας χαιρετίζουμε και ανυπομονούμε να συνεργαστούμε για να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση και το τέλος των πολέμων του ΝΑΤΟ.