Το πλοίο βυθίστηκε χθες το πρωί στα χωρικά ύδατα της Τυνησίας. Αιτία του περιστατικού ήταν η κακοκαιρία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος.Το πλοίο με σημαία Ισημερινής Γουινέας κατευθυνόταν από την Αίγυπτο στη Μάλτα όταν ζήτησε να εισέλθει στα ύδατα της Τυνησίας λόγω κακοκαιρίας. Τα επτά μέλη του πληρώματος διασώθηκαν από τις αρχές της Τυνησίας και νοσηλεύτηκαν για λίγο, όπως αναφέρει το Reuters.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Τυνησίας δήλωσε ότι οι αρχές αξιολογούν την κατάσταση μετά τη βύθιση του πλοίου. Η υπουργός Περιβάλλοντος Λέιλα Τσιχάουι ταξίδευσε στην ακτή της Γκαμπές  για να συντονιστεί με περιφερειακούς αξιωματούχους,. Η Τσιχάουι είπε στην κρατική τηλεόραση ότι «η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Αρκετά άλλα υπουργεία — Άμυνας, Εσωτερικών, Μεταφορών και Τελωνείων — λέγεται επίσης ότι εργάζονται για να αποφύγουν «μια θαλάσσια περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή και να περιορίσουν τις επιπτώσεις της».

Η ακτή της Γκαμπές έχει υποστεί μεγάλη μόλυνση για χρόνια, με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις να λένε πως εργοστάσια στην περιοχή αδειάζουν τα απόβλητά τους απευθείας στη θάλασσα.