«Πολύ ωραία αντιπολίτευση, πάμε και με τον εμφύλιο. Άντε και στο Γράμμο να κάνετε αντιπολίτευση, κι αν δεν σου αρκεί αυτό και στο Βίτσι» δήλωσε, απευθυνόμενος στον δημοσιογράφο της Αυγής, Νίκο Σβέρκου, ως απάντηση στις αναφορές του πως «το Τατόι είναι δημόσια περιουσία που κάηκε επί Μητσοτάκη και ουδεμία σχέση έχει με τις δραστηριότητες του Καρόλου στην ιδιωτική του περιουσία και το Dumfries House».

Ακολουθεί ο διάλογος:

Σβέρκος: Η Δεξιά μια ζωή στην Ελλάδα έπαιζε τα παιχνίδια του παλατιού.

Πορτοσάλτε: Η απελπισία του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αντιπολίτευση… τέτοια μαύρη απελπισία είστε, θα πάτε έτσι να κερδίσετε εκλογές; ώρα καλή. Είσαι η φωνή του ΣΥΡΙΖΑ εδώ μέσα για αυτό και σε φωνάζουν.

Σβέρκος: Κι εσύ είσαι η φωνή του Άδωνη Γεωργιάδη.

Πορτοσάλτε: Από τη στιγμή που με στοχοποιείς, θα λέω ό,τι θέλω. Διαρκώς και αδιαλείπτως με στοχοποιείτε, όλη η Αυγή, όλη η Εφημερίδα των Συντακτών. Η στοχοποίηση από τον αριστερό φασισμό.

Σβέρκος: Είσαι ο μόνος δημοσιογράφος που έχει διαγραφεί από την ΕΣΗΕΑ για προπαγάνδα.

Πορτοσάλτε: Είσαι αριστερός φασίστας, τώρα κάνεις προπαγάνδα. Τη βασιλεία στην Ελλάδα την τελείωσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Σβέρκος: Τη βασιλεία την τελείωσε ο λαός με την ψήφο του στο δημοψήφισμα του 1974.

Πορτοσάλτε : Το δημοψήφισμα δεν το έφερε η ΕΔΑ, ο Καραμανλής το έφερε.

Σβέρκος: Ακόμη σας πονάει η ΕΔΑ, η αποστασία δεν έγινε από την αριστερά.

Πορτοσάλτε: Πολύ ωραία αντιπολίτευση, πάμε και με τον εμφύλιο. Άντε και στο Γράμμο να κάνετε αντιπολίτευση, κι αν δεν σου αρκεί αυτό και στο Βίτσι.

Σβέρκος: Μιλάμε για την απόλυτη μετεμφυλιακή ακροδεξιά.

Οικονόμου: Βάλε και εσύ την Πηγάδα να είμαστε εντάξει.

Σβέρκος: Εγώ δεν μιλάω για πηγάδες, αυτές είναι πληγές.