Παράλληλα χαρακτήρισε «παράνομη» την ρήτρα αναπροσαρμογής και εξήγησε με ποιον τρόπο αισχροκερδούν πάροχοι ενέργειας.
Ο ίδιος συνέχισε επισημαίνοντας πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, με βάση τους κώδικες προμήθειας, προϋποθέτει σαφή και ενδελεχή ενημέρωση του καταναλωτή, για το τι ακριβώς είναι και πώς επηρεάζει το τελικό ποσό που καλείται να πληρώσει. Αυτό δεν έχει συμβεί σε καμία φάση της λειτουργίας του ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας από την 1η Νοεμβρίου του 2020 που ισχύει η ρήτρα αναπροσαρμογής.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Γιώργος Αδαμίδης πρόσθεσε ότι η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ εντόπισε το πρόβλημα από τον πρώτο κιόλας μηνά λειτουργίας και στις 4 Δεκεμβρίου έστειλε επιστολή στον αρμόδιο υπουργό κ. Χατζηδάκη.
Σε αυτήν τονίζαμε την αποτυχία της ρήτρας αναπροσαρμογής διότι λειτουργεί κερδοσκοπικά. Δημιουργεί καρτέλ στην αγορά και δεν υπάρχει κανένας ανταγωνισμός και στο τέλος την πληρώσει ο καταναλωτής.
Τον Αύγουστο του 2020 η ΔΕΗ, από μόνη της, αποφάσισε να βάλει στα τιμολόγια της Ρήτρα Αναπροσαρμογής χωρίς να της το επιβάλει η ΡΑΕ.
Χρειάζεται η πολιτεία να κάνει σοβαρή παρέμβαση στο κόστος της ενέργειας, στην χονδρική τιμή, για να μετακυλήσει η έκπτωση και στους λογαριασμούς της λιανικής, υποστήριξε.
Είναι λάθος αυτό που υποστηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γ. Οικονόμου ότι στην Ελλάδα έχουμε φθηνή ενέργεια, διότι οι επιδοτήσεις, που είναι χρήματα του ελληνικού λαού, από τη φορολογία του, επιστρέφουν όχι στους καταναλωτές, αλλά απευθείας στους παρόχους, στους παίχτες της αγοράς, οι οποίοι χωρίς καμία συνείδηση αυξάνουνε την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος μέσα από ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι, είπε.
Αν έχουμε και την απεξάρτηση από το φυσικό αέριο τότε θα έχουμε ρεύμα με δελτίο. Ενδέχεται να έχουμε εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος μισής ή μιας ώρας για να μην πέσει το σύστημα, κατέληξε ο πρόσεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ.