Από τους 51 υπαλλήλους που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο την ώρα της έκρηξης, 23 βρήκαν τον θάνατο, τρεις παραμένουν στο νοσοκομείο και 22 έλαβαν εξιτήριο, δήλωσε σήμερα ο Ρομπέρτο Ενρίκε Καλτσαντίγια, εκπρόσωπος της τουριστικής επιχείρησης, ο οποίος συνελήφθη.
Το Saratoga, νεοκλασικό κτίριο στην παλιά πόλη, παρέμενε κλειστό δύο χρόνια λόγω της πανδημίας και ανακαινιζόταν ενόψει της επαναλειτουργίας του, που θα γινόταν χθες Τρίτη, όταν έγινε η καταστροφή. Οι τέσσερις πρώτοι όροφοι διαλύθηκαν όταν έγινε η έκρηξη, κατά τις αρχές εξαιτίας διαρροής την ώρα που το ξενοδοχείο ανεφοδιαζόταν από βυτιοφόρο με υγροποιημένο φυσικό αέριο.
Οι κουβανικές αρχές κινήθηκαν γρήγορα, ενώ αμέσως απέκλεισαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας. Η εκπρόσωπος του Υπουργείου Τουρισμού (Mintur), Κάρμεν Κασάλ ξεκαθάρισε πως η Κούβα παραμένει ασφαλής προορισμός.