Αίσθηση προκαλεί η τελείως αποστασιοποιημένη απάντηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, που επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Ουδέν σχόλιον» περιορίστηκε να πει η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Κληθείσα να σχολιάσει το γεγονός η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ντάνα Σπίναν αρκέστηκε να απαντήσει ότι «σε γενικές γραμμές προωθούμε και ενθαρρύνουμε την καλή συνεργασία μεταξύ ηγετών, ειδικότερα μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας και ελπίζουμε ότι το θετικό κλίμα θα επανέλθει και θα αντικατοπτριστεί σε δηλώσεις και δράσεις στην περιοχή».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ερντογάν δήλωσε ότι για εκείνον δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης και δεν πρόκειται να δεχθεί να συναντηθεί μαζί του.

«Συναντηθήκανε μαζί του (σ.σ. με τον Μητσοτάκη) συμφωνήσαμε να μην βάλουμε τρίτους ανάμεσα μας. Παρόλα αυτά, την περασμένη εβδομάδα είχε ένα ταξίδι στην Αμερική. Στo Koγκρέσο έκανε ομιλία που είπε ᾽᾽όσα έπρεπε να πει᾽᾽ εναντίον της Τουρκίας. Επιπλέον σχεδόν έκανε υποδείξεις και συστάσεις στις ΗΠΑ ᾽᾽μην πουλήσετε F-16 στην Τουρκία´´. Εμείς φέτος σχεδιάζαμε τη Συνάντηση Στρατηγικής Συνεργασίας. Από εδώ και πέρα για μένα  δεν υπάρχει o Μητσοτάκης. Με τίποτα δεν δέχομαι να συναντηθώ μαζί του με αυτόν τον τρόπο . Διότι εμείς προχωράμε με πολιτικούς με προσωπικότητα και αξιοπρέπεια που  τηρούν το λόγο τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

«Μητσοτάκης γιοκ» γράφει ο τουρκικός Τύπος.