Ο μάρτυρας εξετάζεται από την Πολιτική Αγωγή και την υπεράσπιση του κατηγορούμενου. Ο συνήγορος του τέως σκηνοθέτη του Εθνικού Θεάτρου, Αλέξης Κούγιας, ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωστούν αναρτήσεις του σκηνοθέτη Δημήτρη Καρατζά και άλλων ανθρώπων του καλλιτεχνικού χώρου, όπως επίσης των δημοσιογράφων Έλενας Ακρίτα και Ναταλί Χατζηαντωνίου, που αναρωτιόντουσαν, πριν τη συνέντευξη του Ν.Σ. στην τελευταία, για την κάλυψη που φαίνεται να παρείχε μέχρι εκείνη τη στιγμή η κυβέρνηση στον εντολέα του, παρά την έντονη φημολογία για τις σχέσεις του με ανηλίκους και την κακοποιητική του δράση.
Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι από το πρωί κατάμεστη από αλληλέγγυους και αλληλέγγυες, μετά και από τα καλέσματα φεμινιστικών συλλογικοτήτων. Το δικαστήριο διέκοψε κάποια στιγμή τη συνεδρίαση, επειδή η αστυνομία αντιλήφθηκε ότι ένας από τους παριστάμενους προχώρησε σε βιντεοσκόπηση με το κινητό του για λίγα δευτερόλεπτα. Ο ίδιος σταμάτησε αμέσως, έσβησε το υλικό, παρέδωσε το τηλέφωνο στον εισαγγελέα και ζήτησε συγγνώμη λέγοντας πως δεν γνώριζε ότι δεν επιτρεπόταν.
Στην προηγούμενη συνεδρίαση ο μάρτυρας περιέγραψε πως βιάστηκε από τον Λιγνάδη, καθώς μπορεί ο ίδιος να μην περιλαμβάνεται στους μηνυτές γιατί το αδίκημα παραγραφεί ποινικά αλλά η κατάθεσή του είναι σημαντική γιατί, μεταξύ άλλων, δείχνει τον τρόπο που ο κατηγορούμενος επέλεγε, παγίδευε και χειραγωγούσε τα υποψήφια θύματά του, ανήλικα και νεαρά άτομα ιδιαίτερα ευάλωτα ή σε συνθήκη εξάρτησης και υποτέλειας, ώστε να εξασφαλίζονται η υποταγή και η σιωπή τους.
Ξεκαθάρισε ότι δεν έδειξε ποτέ πως ήταν διαθέσιμος, αντιθέτως φώναζε πολλές φορές στον κατηγορούμενο να σταματήσει. «Είχα πλήρη συνείδηση ότι βιάστηκα» είπε και πρόσθεσε πως «εδώ κι έναν χρόνο ο συνήγορος του βιαστή μάς βιάζει, λέει για λούγκρες σε μια χώρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης πέθανε από την ομοφοβία».