Ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ έλυσε τη συμφωνία του για την αγορά του κοινωνικού δικτύου Twitter, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι CNBC.
Σύμφωνα με το CNBC, «ο Μασκ θέλει να τερματίσει τη συμφωνία του για την αγορά του Twitter, σύμφωνα με μια επιστολή που έστειλε ένας δικηγόρος εκ μέρους του στον επικεφαλής νομικό διευθυντή της εταιρείας».
Αντίγραφο της επιστολής δημοσιεύτηκε στον επίσημο ιστότοπο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ. Στην επιστολή, ο δικηγόρος Mike Ringler κατηγόρησε ότι «το Twitter δεν έχει συμμορφωθεί με τις συμβατικές του υποχρεώσεις».
Το CNBC ανέφερε ότι το Twitter δεν παρείχε στον Musk σχετικές επιχειρηματικές πληροφορίες που ζήτησε, καθώς ο Ringler είπε ότι το συμβόλαιο θα απαιτούσε. Ο Μασκ απαιτούσε προηγουμένως μια αξιολόγηση των ισχυρισμών του Twitter ότι «περίπου το 5% των καθημερινών ενεργών χρηστών του με δυνατότητα δημιουργίας εσόδων είναι ψεύτικοι λογαριασμοί».
«Το Twitter απέτυχε ή αρνήθηκε να παράσχει αυτές τις πληροφορίες», ανέφερε ο Ρίνγκλερ σύμφωνα με το CNBC. «Μερικές φορές το Twitter αγνόησε τα αιτήματα του κ. Μασκ, μερικές φορές τα απέρριψε για λόγους που φαίνονται αδικαιολόγητοι και μερικές φορές ισχυρίστηκε ότι συμμορφώθηκε δίνοντας στον κ. Μασκ ελλιπείς ή άχρηστες πληροφορίες».
Αν και η είδηση δημοσιεύθηκε μετά τη λήξη της συνεδρίασης της Wall Street, η μετοχή του Twitter σημείωσε πτώση 6% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κάτι που αποδίδεται σε ακριβώς αυτήν την εξέλιξη, αναφέρουν αναλυτές του CNBC.
Ο πρόεδρος του Twitter, Bret Taylor, δήλωσε στην πλατφόρμα micro-blogging ότι το διοικητικό συμβούλιο σχεδιάζει να κινήσει νομικά μέτρα για την επιβολή της συμφωνίας συγχώνευσης.