«”Έξοδο από τα μνημόνια” βάπτιζε τον Αύγουστο του 2018 ο κ. Τσίπρας, βάζοντας μας στο 4ο μνημόνιο μέχρι το 2060. “Εξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία” βαπτίζει σήμερα ο κ. Μητσοτάκης την νέα λιτότητα και λεηλασία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες στο διαθέσιμο εισόδημα τους, με το 5ο πια μνημόνιο να είναι κι αυτό προ των πυλών με βάση και τα τραγικά δημόσια οικονομικά της χώρας», αναφέρει ο κ. Κριθαρίδης και συνεχίζει:
«Την ίδια ώρα η ανεργία ακόμα και με τους δικούς τους δείκτες αυξάνεται, ο πληθωρισμός μεσουρανεί, το δημόσιο και το ιδιωτικό χρέος διαρκώς διογκώνονται και οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε για τα βασικά –απολύτως απαραίτητα– αγαθά τους».
Σημειώνει πως: «Αν όντως βγαίνουμε σήμερα κ. Μητσοτάκη από την Ενισχυμένη Εποπτεία σας καλούμε αύριο κιόλας να μειώσετε τον ΦΠΑ στο 15%, τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα κι αλλού, να θεσπίσετε μια Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού και των βασικών κοινωνικών επιδομάτων και να αυξήσετε τις χαμηλές συντάξεις».
Και καταλήγει: «Αν όντως βγαίνουμε για μία ακόμα φορά από τα μνημόνια δεν μπορείτε να κρύβεστε πίσω από τα “δημοσιονομικά περιθώρια”. Δεν θα πράξετε φυσικά τίποτα από όλα αυτά. Γιατί όχι απλώς δεν τελείωσαν οι πολιτικές σας, της λιτότητας και της φτωχοποίησης, αλλά τις συνοδεύετε και με αυταρχισμό».