Περίπου 1.900 μέλη του συνδικάτου Unite στο Felixstowe στο Suffolk θα απεργήσουν για οκτώ ημέρες αγωνιζόμενοι για μεγαλύτερους μισθούς.

Η Unite είπε ότι τα μέλη απέρριψαν μια προσφορά αύξησης μισθών κατά 7%, η οποία ήταν κάτω από το ποσοστό του πληθωρισμού, όπως μεταδίδει το BBC.

Σύμφωνα με το Reuters, την Παρασκευή, η εταιρεία Hutchison Ports της Felixstowe δήλωσε ότι πιστεύει ότι η προσφορά της για αύξηση μισθού 7% και εφάπαξ ποσό 500 λιρών ήταν δίκαιη.

Περίπου 2.550 άτομα εργάζονται στο λιμάνι του Felixstowe – το πιο πολυσύχναστο λιμάνι της χώρας, διακινώντας περίπου το 48% του εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων του Ηνωμένου Βασιλείου. 

Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 17 Αυγούστου έδειξαν ότι ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή στη Βρετανία έφτασε στο 10,1% τον Ιούλιο, ο υψηλότερος από τον Φεβρουάριο του 1982, και ορισμένοι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι θα φτάσει στο 15% τους πρώτους τρεις μήνες του επόμενου έτους εν μέσω αυξανόμενου κόστους ενέργειας και τροφίμων.

Η συμπίεση των εισοδημάτων των νοικοκυριών έχει ήδη οδηγήσει σε απεργίες σε διάφορους κλάδους, όπως στους εργαζόμενους των σιδηροδρόμων και των λεωφορείων που απαιτούν υψηλότερες αυξήσεις στους μισθούς.