Για την αγωγή του πρώην υπουργού και γαλάζιου βουλευτή Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε βάρος της δημοσιογράφου Έλενας Ακρίτα για δημοσιεύματα της στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» στις 28/02/2015 και στις 05/03/2015, αποφάνθηκε σήμερα το Πολυμελές Πρωτοδικείο Χανίων, δικαιώνοντας την Έλενα Ακρίτα.

Σημειώνεται πως η υπόθεση αφορά αγωγή ύψους 500.000 ευρώ για ηθική βλάβη. Ο Χ. Μαρκογιαννάκης δηλώνει ότι υπέστη «ηθική και πολιτική του εξόντωση» από το δημοσίευμα της κ. Ακρίτα που αφορά την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που είχε εξαφανιστεί από τα Ιωάννινα που φοιτούσε στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός μετά από μερικές ημέρες, με τα στοιχεία για την κακοποίηση που δεχόταν να σοκάρουν.

Ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης είχε επισημάνει πως αυτό που τον ενόχλησε τότε στο δημοσίευμα της Ε. Ακρίτα ήταν πως εννοούσε πως ο ίδιος ήξερε για τους βασανισμούς που γίνονταν σε βάρος του Γιακουμάκη και ότι ήθελε με την παρέμβαση του στον διευθυντή της γαλακτοκομικής σχολής να καλύψει άτομο που εμπλέκονταν σε αυτούς.

Η Απόφαση του Δικαστηρίου

Μέσω Facebook, η Έλενα Ακρίτα ενημέρωσε ότι η αγωγή που είχε καταθέσει εναντίον της ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης για όσα έγραψε για την υπόθεση Γιακουμάκη απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο Χανίων.

Ολόκληρη ανακοίνωση:

«Κι εκεί που λες κουράστηκα, δεν πάει άλλο, έρχεται η σπάνια στιγμή που ο δημοσιογραφικός αγώνας δικαιώνεται και η αλήθεια λάμπει. Στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, το Πρωτοδικείο Χανίων απέρριψε την αγωγή 500.000 που είχε κάνει εναντίον μου ο πρώην βουλευτής Χρήστος Μαρκογιαννάκης.

Αισθάνομαι δικαιωμένη και χαρούμενη.

Ευχαριστώ ταπεινά τους γονείς του Βαγγέλη, κ. Ανδρέα Γιακουμάκη και κ. Μαρία Φρονιμάκη για τις ένορκες βεβαιώσεις τις οποίες αυτοβούλως έδωσαν χωρίς να τους το έχω ζητήσει, για να μην τους ταράξω περισσότερο. Ευχαριστώ θερμά την Πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου που από την πρώτη στιγμή μέχρι σήμερα στάθηκε στο πλευρό της αλήθειας και με την δική της ένορκη βεβαίωση στήριξε τον κοινό μας αγώνα για την Ελευθεροτυπία και την τήρηση της Δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ευγνώμων.

Υ. Γ. Επειδή η είδηση θα θαφτεί από τα πετσωμένα, θερμη παράκληση για κοινοποιήσεις».