Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων δήλωσε πως: «Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν ικανοποιήσουν την ανάγκη μας για μαχητικά F-16, πολλές χώρες είναι πρόθυμες να το κάνουν», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι η χώρα του μπορεί να καλύψει τις ανάγκες της από αυτή την άποψη, όπως έγινε με την αγορά των ρωσικών συστημάτων S-400, όταν η Ουάσιγκτον αρνήθηκε να της παράσχει συστήματα αεράμυνας Patriot.
Μετά την εκλογή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, οι σχέσεις μεταξύ της Ουάσιγκτον και της Άγκυρας γνώρισαν μια περίοδο ψύχρανσης. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει δείξει μεγαλύτερη υποστήριξη στην Τουρκία από την έναρξη του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας τον Φεβρουάριο. Παρά την πρόθεσή του ωστόσο ο Μπάιντερ έχει να υπερκεράσει τις αντιδράσεις του Κογκρέσου.