«Σε φαρσοκωμωδία εξελίσσεται το “καλάθι του νοικοκυριού” καθώς από τις αρχές Οκτωβρίου όταν ανακοινώθηκε, οι τιμές των 50 βασικών προϊόντων έχουν πάρει την ανηφόρα, τάση που αναμένεται να διατηρηθεί μέχρι τις 2 Νοεμβρίου», σημείωσε.
«Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη επαναφοράς του μέτρου των 120 δόσεων για αποπληρωμή των χρεών που δημιουργήθηκαν στη διάρκεια της πανδημίας και της ενεργειακής κρίσης.», τονίζει παρακάτω, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση για την επιλογή της να μην υιοθετήσει την μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης που περιλαμβάνεται ως μέτρο στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα περιλαμβάνονταν στην εργαλειοθήκη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αλλά η κυβέρνηση σε αντίθεση με πολλές χώρες της ΕΕ δεν υιοθέτησε αυτό το μέτρο».