Όπως μεταδίδει το Al Jazeera, αφού διαδήλωσαν ειρηνικά για περίπου τρεις ώρες, οι διαδηλωτές έσπασαν τον αστυνομικό κλοιό γύρω από το γραφείο του Ράμα το Σάββατο και έριξαν κόκκινη και μαύρη μπογιά στις κεντρικές πόρτες του κυβερνητικού κτιρίου. Η αστυνομία συνέλαβε έναν διαδηλωτή.

Η Αλβανία σημείωσε αύξηση των τιμών κατά 8% φέτος, ειδικά για τα βασικά τρόφιμα και καύσιμα, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Ράμα υποστηρίζει ότι το υπουργικό του συμβούλιο έχει διατηρήσει τον πληθωρισμό χαμηλό σε σύγκριση με τον διψήφιο πληθωρισμό αλλού στην Ευρώπη και έχει σημειώσει ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την ηλεκτρική ενέργεια για οικογένειες και μικρές επιχειρήσεις.

Οι διαμαρτυρίες θεωρούνται και ως ένα «κρας τεστ» του αντιπολιτευόμενου Σαλί Μπερίσα ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών τον Μάιο του 2023.