«Είναι ένα σημαντικό θέμα και θα εμπλακώ προσωπικά», είπε ο Σολτς μετά τη συνάντησή του με τον Μόντι στο Νέο Δελχί, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η ΕΕ και η Ινδία αναβίωσαν τις διαπραγματεύσεις για τη σύναψη συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου πέρυσι με στόχο την ολοκλήρωση των συνομιλιών έως τα τέλη του 2023.
Ο Σολτς συνάντησε τον Μόντι μια μέρα μετά την πρώτη επέτειο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η επίσκεψή του μαζί με μια μεγάλη επιχειρηματική αντιπροσωπεία τόνισε την αυξανόμενη σημασία της Ινδίας για τις δυτικές δυνάμεις που αναζητούν υποστήριξη για την αντίθεσή τους στον πόλεμο της Μόσχας.
«Η Ινδία και η Γερμανία έχουν πολύ καλές σχέσεις και θέλουν να τις εμβαθύνουν. Αυτό θα είναι το θέμα των συζητήσεών μας και, το πιο σημαντικό, η ειρήνη στον κόσμο», ανέφερε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο Twitter.
Ο Μόντι είπε ότι η Ινδία και η Γερμανία έχουν δεσμευτεί να αξιοποιήσουν το αναξιοποίητο δυναμικό τους σε τομείς όπως η συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κλιματική αλλαγή και τα μέλη της επιχειρηματικής αντιπροσωπείας υπέγραψαν συμφωνίες στον τομέα της αιολικής, της ηλιακής ενέργειας και του πράσινου υδρογόνου.