Οι πρώτοι 24 κάδοι τοποθετήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της πόλεως, αρχίζοντας από την οδό Μιαούλη. Το δίκτυο θα επεκταθεί σταδιακά για την κάλυψη ολόκληρης της πόλης με 200 κάδους.
Όπως τονίζει ο Δήμος Πατρέων, όσα ρούχα βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται δωρεάν σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη, κοινωνικά ευπαθείς ομάδες στην Ελλάδα, μέσω των υπηρεσιών των δήμων.Τα υπόλοιπα – τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, θα οδηγούνται προς ανακύκλωση σε ειδικά εργοστάσια, όπου ανακυκλώνονται για δημιουργία υλικών καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού.
Ωστόσο, σε άλλους δήμους της χώρας, όπως σε αυτόν της Νεάπολης – Συκέων, φαίνεται πως το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων αξιοποιείται για άλλους σκοπούς.
Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Νεάπολης – Συκέων, «η διοίκηση του δήμου ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει πενταετή σύμβαση (με δικαίωμα παράτασης άλλα πέντε χρόνια) με επιχειρηματία του κλάδου, που θα του επιτρέπει την περισυλλογή των μεταχειρισμένων ρούχων που αφήνουν οι πολίτες στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης, ώστε να τα εμπορεύεται».
Μάλιστα, σημειώνει ότι «άνοιξε η όρεξη του επιχειρηματία που ζητάει τώρα να τετραπλασιάσει τους κάδους περισυλλογής στον δήμο μας, ενώ επεκτείνει τη δραστηριότητα της επιχείρησής του σε όλη την Ελλάδα. Κερασάκι στην τούρτα της απόλυτα κερδοφόρας μπίζνας για τον επιχειρηματία αποτελεί η “υποχρέωσή” του να καταβάλλει στον Δήμο Νεάπολης – Συκεών 5.000 ευρώ κάθε χρόνο».