Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ, ο 60χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης το πρωί της Παρασκευής (28/4), στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Λίγο νωρίτερα ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν σε μαγαζί στην περιοχή της Δραπετσώνα, όπου γνώρισε τη γυναίκα. Κατά την αποχώρησή τους προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του.

Αφότου η γυναίκα επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο, ο κατηγορούμενος κατευθύνθηκε προς την κατοικία του, κλειδώνοντας παράλληλα τις ασφάλειες του οχήματος, με αποτέλεσμα η γυναίκα να μη μπορεί να φύγει. Κατά την άφιξή τους στην οικία του, η οποία βρίσκεται σε μάντρα αυτοκινήτων στην περιοχή του Χαϊδαρίου, ο 60χρονος εξανάγκασε τη γυναίκα να εισέλθει μέσα στο σπίτι και κλείδωσε την πόρτα.

Ενώ το θύμα προσπαθούσε να διαφύγει, ο κατηγορούμενος την εμπόδισε ασκώντας της σωματική βία, ενώ αποπειράθηκε να τη βιάσει. Στη συνέχεια, η γυναίκα κατάφερε να απεγκλωβιστεί και με τη συνδρομή διερχόμενου οδηγού νταλίκας ενημερώθηκε το τηλεφωνικό Κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Άμεσα μετέβη στο σημείο περιπολικό της Άμεσης Δράσης και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου και κατόπιν αξιοποίησης των παρεχόμενων πληροφοριών από την παθούσα, αναζήτησαν και εντόπισαν τον κατηγορούμενο, ο οποίος και συνελήφθη. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών