Κόλαφος υπήρξε στην κατάθεσή της ενάντια στον καθ΄ομολογία γυναικοκτόνο των Γλυκών Νερών, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, η ιατροδικαστής Χάιδω Σπηλιοπούλου, χθες, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. «Η Καρολάιν πέθανε μετά από μία παρατεταμένη και αγωνιώδη προσπάθεια να αναπνεύσει» δήλωσε η καθηγήτρια ιατροδικαστικής, που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος τον Μάιο του 2021.

«Ο θάνατος επήλθε σε περίπου 6 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα» κατέθεσε η κ. Σπηλιοπούλου η οποία είπε πως «στα 3 με 4 λεπτά αρχίζει ο εγκέφαλος να καταρρέει». Η ιατροδικαστής είπε πως η σύζυγος του δράστη πιθανότατα αιφνιδιάστηκε στον ύπνο της και για αυτό δεν πρόλαβε να αντιδράσει, «ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε το θύμα να παλεύει πολύ ώρα, να αντιδράσει. Θα φώναζε, δεν πιστεύω πως φώναξε, θα την άκουγε ολόκληρη η γειτονιά» τόνισε η μάρτυρας.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η Καρολάιν ήταν τόσο παραμορφωμένη πάνω στο κρεβάτι που, όπως είπε, αναρωτήθηκε μήπως πρόκειται για άλλο άτομο.

Όπως ανέφερε η ιατροδικαστής, ο σύζυγος, που είχε δηλώσει πως βρέθηκαν αντιμέτωποι με αδίστακτους ληστές, είχε ελαφρές κακώσεις. «Τόσο ελαφρές που θα μπορούσε να πάει στην δουλειά την επόμενη μέρα».

Στην κατάθεσή της η γειτόνισσα του ζευγαριού στα Γλυκά Νερά Αγγελική Γερολυμάτου είπε πως δεν άκουσε καυγά εκείνο το βράδυ, υπογραμμίζοντας πως αν ο 35χρονος και η Καρολάιν είχαν καυγαδίσει θα τους άκουγε γιατί δεν ήταν καλή η μόνωση. «Ο μόνος ήχος που άκουσα στις 4.20 τα ξημερώματα ήταν το κλάμα του σκύλου και βήματα να κατεβαίνουν τη σκάλα. Υπέθεσα πως τσακώθηκαν τα ζώα», είπε.

Όπως ανέφερε η μάρτυρας, όταν ο Αναγνωστόπουλος της τηλεφώνησε ζητώντας βοήθεια, της είχε κάνει μεγάλη εντύπωση η ψυχραιμία με την οποία ο 35χρονος έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την δολοφονία. «Αναρωτήθηκα αν έχει πάρει ένα κουτί ηρεμιστικά ή αν είναι σε σύγχυση… Σκέφτηκα ότι κάτι δεν πάει καλά… Ήταν πολύ ψύχραιμος, δεν είχε συναίσθημα. Είχε έρθει σπίτι και δεν μου μίλησε ποτέ για την Καρολάιν … Του έστειλα μήνυμα ότι “η Καρολάιν θα είναι πάντα στην καρδιά μου” και δεν μου απάντησε ποτέ».