Το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας προειδοποιεί για κίνδυνο πρόκλησης ταραχών στη Ρωσία, σε σημερινή ενημέρωση των ταξιδιωτικών του οδηγιών ύστερα από τις κινήσεις των δυνάμεων της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner.
«Υπάρχουν πληροφορίες για στρατιωτικές εντάσεις στην περιφέρεια του Ροστόφ και κίνδυνος περαιτέρω ταραχών στη χώρα. Επιπροσθέτως υπάρχει έλλειψη επιλογών διαθέσιμων πτήσεων για επιστροφή στη Βρετανία», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας.
«Η Εσθονία παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της κατάστασης στη Ρωσία και ανταλλάσσει πληροφορίες με συμμάχους. Μπορώ να διαβεβαιώσω ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή για τη χώρα μας. Η ασφάλεια των συνόρων έχει ενισχυθεί. Προτρέπω επίσης τον λαό μας να μην ταξιδεύει σε κανένα μέρος της Ρωσίας», ανέφερε η Εσθονή πρωθυπουργός Κάγια Κάλας.
Η κυβέρνηση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς παρακολουθεί στενά την κατάσταση στη Ρωσία, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπός της.
Παρόμοιο κλίμα επικρατεί και στη Γαλλία, όπου η γαλλική προεδρία πρόσθεσε πως «παραμένουμε επικεντρωμένοι στην υποστήριξη στην Ουκρανία».
«Η πρωθυπουργός Μελόνι παρακολουθεί στενά τα γεγονότα στη Ρωσία, τα οποία δείχνουν ότι η επίθεσή της στην Ουκρανία προκαλεί αστάθεια στη Ρωσία», αναφέρει το ιταλικό πρωθυπουργικό γραφείο.