Η φωτιά που ξέσπασε στον Άγιο Βασίλειο Ρεθύμνου στην περιοχή Φωτεινού, κατακαίει αγροτολιβαδική και θαμνώδη έκταση. Η πυρκαγιά είναι σε δύσβατη περιοχή του νομού της Κρήτης και μόλις αυτή την ώρα ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια μέσα συνδράμοντας, τις επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις. Στο σημείο βρίσκονται 31 πυροσβέστες με 11 οχήματα, δυο ελικόπτερα και μια ομάδα πεζοπόρων.

Σύμφωνα με το neakriti.gr η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή διαβεβαίωσε πως δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή και η μάχη δίνεται σε μεγάλο υψόμετρο, πάνω από το χωριό Αγκουσελιανά, όπου ευτυχώς δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Την ίδια στιγμή οι φωτιές σε Αρκαλοχώρι (σε χωματερή) και Πρινιά Ηρακλείου οριοθετήθηκαν σύμφωνα με τον διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Γιώργο Τσικαλά.

Η φωτιά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, πήρε γρήγορα διαστάσεις.

Στο σημείο είχαν σπεύσει ισχυρές επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα.

Να σημειωθεί ότι σχεδόν την ίδια ώρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά και στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, σε χωματερή, η οποία – σύμφωνα με τις πληροφορίες – φαίνεται να έχει περιοριστεί.