X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Να δώσει εξηγήσεις η κυβέρνηση για τους 92 στόχους του Predator που αποκάλυψε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων

Νέα διάσταση λαμβάνει η υπόθεση των υποκλοπών μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Σύμφωνα με αυτή, 92 συμπολίτες μας έλαβαν SMS με σύνδεσμο επιμόλυνσης που εμπεριείχε Predator, το παράνομο λογισμικό παρακολούθησης της εταιρείας Intellexa» αναφέρει ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
George Vitsaras / SOOC


«Στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης έρευνας της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα εντοπίσθηκαν πάνω από 350 μηνύματα SMS τα οποία σχετίζονται με επιμολύνσεις με Predator και κατέστη δυνατόν να ταυτοποιηθούν οι χρήστες 92 τηλεφωνικών αριθμών οι οποίοι έλαβαν μήνυμα SMS που εμπεριείχε το κακόβουλο λογισμικό» προσθέτει και συνεχίζει:

«Είναι λοιπόν ξεκάθαρο, ότι αυτό που αρχικά η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε χαρακτηρίσει ως «παρακολούθηση ιδιώτη από ιδιώτες», αποδεικνύεται με τον πλέον επίσημο τρόπο πως ήταν μια συντονισμένη επιχείρηση συστηματικής υποκλοπής προσωπικών δεδομένων δεκάδων στόχων.

Οι πρόσφατες αποκαλύψεις πως στελέχη της Intellexa είχαν αναπτύξει τέτοια σχέση με την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε διόρθωναν ακόμη και προσχέδια μνημονίων συνεργασίας των μυστικών υπηρεσιών της Ελλάδας με τις υπηρεσίες της Βόρειας Μακεδονίας, είναι η πλέον τρανή απόδειξη για το ποιοι κρύβονται πίσω από τις παρακολουθήσεις των 92 αυτών ατόμων.

Σε συνδυασμό με τις διευκολύνσεις που παρείχε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στις Intellexa και Krikel για την εξαγωγή του Predator από την Ελλάδα με άδεια μάλιστα του υπουργείου Εξωτερικών, ολοκληρώνουν πλήρως την εικόνα των ευθυνών.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη «σιωπά» για όλα τα παραπάνω. Δεν έχει καν σχολιάσει το ότι την ίδια στιγμή που η Ελλάδα επικρίνεται από το διεθνή Τύπο και τα ευρωπαϊκά όργανα ως διεθνές κέντρο διάχυσης του παράνομου λογισμικού, η Κυβέρνηση Μπάιντεν έθεσε τις Intellexa και Cytrox σε καθεστώς διεθνών κυρώσεων, ξεκαθαρίζοντας πως το Predator λειτουργεί σε βάρος της εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.

Καλούμε για ακόμη μια φορά την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να ενισχύσει με όλα τα δυνατά μέσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών , ώστε να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατόν την έρευνα της δυσώδους αυτής υπόθεσης.

Παράλληλα, καθώς ήδη έχει αποδειχθεί πως στόχοι του Predator είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση και με τον συμβατικό τρόπο από την ΕΥΠ, δηλαδή με εισαγγελική εντολή, αναμένουμε πως η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών θα προχωρήσει αυτεπάγγελτα σε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο κάποια από τα 92 άτομα που ταυτοποίησε η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα έχουν παρακολουθηθεί και με εντολή της εποπτεύουσας εισαγγελέως της ΕΥΠ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία θα εξακολουθεί να υποστηρίζει το έργο των Ανεξάρτητων Αρχών, ώστε να πέσει άπλετο φως και η ελληνική κοινωνία να πληροφορηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από το παρακράτος των υποκλοπών»

 


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις