X
Πατήστε εδώ για να γίνετε συνδρομητής! Αν είστε ήδη Συνδεθείτε για να μη βλέπετε αυτό το μήνυμα
X

Συνδεθείτε μέσω TPP Community

Έχετε συνδεθεί επιτυχώς

Παγκόσμιο φαινόμενο για την κυβέρνηση ακόμα μία καταστροφή

Συνέντευξη Τύπου για την κατάσταση στη χώρα εξαιτίας των πολλαπλών πυρκαγιών παραχώρησε ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. «Όλες μας οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στην ανάσχεση του πύρινου μετώπου. Από την Παρασκευή έχουν κληθεί σε πάνω από 300 πυρκαγιές».


«Παράλληλα με τη mega-πυρκαγιά στον Έβρο, η Πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει 9 μεγάλες πυρκαγιές σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία. Χθες στις 09:00 το πρωί απογειώθηκαν εναέριες δυνάμεις που επιχείρησαν σε 5 εστίες. Με την πρώτη εστία στην Πάρνηθα έγινε αμέσως εκτροπή. Η ταχύτητα απόκρισης ήταν η μέγιστη δυνατή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός έκανε λόγο για μια «πρωτοφανή κατάσταση και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου ούτε η υπερβολή. Το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα. Διπλάσιες από το 2021.

Έχουμε επίγνωση των σοβαρών προκλήσεων. Αναβαθμίσαμε σημαντικά και θεσμικά και σε ανθρώπινο δυναμικό. Υλοποιήσαμε το πόρισμα που είχαμε, φτιάξαμε υπουργείο. Συστήσαμε νέα σώματα όπως οι δασοκομάντος. Έχουμε να κάνουμε σημαντικά πράγματα ακόμα για να μπορεί ο μηχανισμός να διαχειριστεί πιο αποτελεσματικά τις ακραίες καταστάσεις που δημιουργούν προβλήματα σε όλο τον πλανήτη.

Κάποιες πυρκαγιές ό,τι και να κάνουμε μπορεί να ξεφύγουν. Το είδαμε στο Μάουι. Δεν υπάρχει πεδίο για μικροκομματικές αντιπαράθεσεις. Θα έρθει σύντομα η ώρα για τη στοιχειοθετημένη κριτική και αυτοκριτική. Θα έρθει σύντομα η ώρα και για τις όποιες διορθωτικές κινήσεις».

Αναφερόμενος στην πυρκαγιά στον Έβρο και το θάνατο των 18 μεταναστών, σημείωσε: «Κλείνοντας για τη mega πυρκαγιά στον Έβρο. Υπήρχαν 15 παράλληλες εστίες πυρκαγιάς στον Έβρο. Δημιουργήθηκε ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο, που οι όποιες δυνάμεις πυρόσβεσης δεν μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο. Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τους 18 συνανθρώπους μας».

 

Μαζί του βρίσκονται ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Γεώργιος Πουρνάρας, ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης της ΕΛΑΣ, Υποστράτηγος Γεώργιος Μιχαλόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ, Ευάγγελος Γκουντούφας και ο Γενικός Διευθυντής Συντονισμού της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, Φοίβος Θεοδώρου.


Σε χρειαζόμαστε

Το ThePressProject είναι το μοναδικό μέσο ανεξάρτητης, ερευνητικής και αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας που στηρίζεται αποκλειστικά στις μικρο-δωρεές των επισκεπτών του. Πιστεύουμε ότι η πληροφορία πρέπει να είναι διαθέσιμη σε όλους και για αυτό δεν κλειδώνουμε κανένα κομμάτι της ύλης αλλά για να παραχθεί το πρωτογενές υλικό που θα βρείτε εδώ χρειαζόμαστε την υποστήριξή σου. Αν δεν πληρώσουμε εμείς για την ενημέρωσή μας, θα την πληρώσει κάποιος άλλος (και αν δεν είσαι ο Μαρινάκης μάλλον δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα). Μάθε πώς
- Κάνε κλικ για να σχολιάσεις