Σύμφωνα με το πρωτοσέλιδο θέμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το πόρισμα διαπιστώνει πως «στην Ελλάδα προκύπτει ότι δεν υπάρχει κανείς σε επίπεδο κυβέρνησης ή εθνικού φορέα ο οποίος να αναλαμβάνει αποτελεσματικά τη συνολική ευθύνη για την ασφάλεια των σιδηροδρόμων και να οδηγεί το σύστημα σε μία συνεχή βελτίωση».
H εφημερίδα προσθέτει πως το πόρισμα «συνιστά πολλαπλό ράπισμα στην ελληνική κυβέρνηση καθώς μέσα του η ερευνητική ομάδα του οργανισμού που συγκέντρωσε στοιχεία και ήρθε στην Ελλάδα για συνεντεύξεις με πρόσωπα από τους φορείς που εμπλέκονται στο σιδηροδρομικό έργο, διαπιστώνει ένα πλήθος σημείων στα οποία το ελληνικό σιδηροδρομικό σύστημα δεν συμμορφώνεται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και τις κοινοτικές οδηγίες ασφαλείας».
Μάλιστα αναφέρει πως «την περασμένη εβδομάδα οι εκπρόσωποι του ERA ήρθαν στην Αθήνα και συναντήθηκαν με δεκάδες στελέχη στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όμως το υπουργείο όχι μόνο δεν θέλησε να δώσει καμία δημοσιότητα στη διαδικασία, αλλά ο εκπρόσωπος του στη συνάντηση γ.γ Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς, ζήτησε από τους παρισταμένους να μην αποκαλύψουν καμία από τις παρατηρήσεις που άκουσαν στη διάρκεια της συζήτησης».
Παράλληλα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, το πόρισμα αναφέρει πως η Ελλάδα δεν συμμορφώνεται σε κανένα στάδιο με τους ευρωπαϊκούς κανόνες, υπάρχει ανυπαρξία σχεδίων ασφαλείας και φορέα που να έχει τη συνολική ευθύνη, καθώς και έλλειψη επενδύσεων και κακή κατάσταση των υποδομών, ενώ η ασυνεννοησία και η ασάφεια ρόλων, σύγχυση αρμοδιοτήτων ανάμεσα στους εμπλεκόμενους είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.