
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, προανήγγειλε ότι με ρύθμισή του θα μπει «τέλος» στις προσφορές και στα προϊόντα «1+1», ισχυριζόμενος πως αυτή η πρακτική των σούπερ μάρκετ έχει ως αποτέλεσμα ένας πολίτες «να στοκάρει με προϊόντα… Αντί να πάρει ένα σαμπουάν που χρειάζεται, αναγκάζεται να πάρει 1+1 για να το πάρει σε προσφορά ενώ χρειάζεται μόνο ένα. Τελικά αυτό δεν βοηθάει στο να έχουμε μία σταθερά χαμηλή τιμή στα προϊόντα».
«Εμείς θέλουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτές τις προωθητικές εκπτώσεις να περάσουν στη μόνιμη τιμή του, όχι στην προσφορά. Αντί να έχει μία προωθητική ενέργεια 1+1 για μία βδομάδα τον μήνα και να πετύχει μόνο εκείνη τη βδομάδα για να πάρει σε προσφορά. Να υπάρχει μία μόνιμα χαμηλή τιμή στα προϊόντα. Αυτό λέγεται every day low price στο εξωτερικό και θέλουμε να το εφαρμόσουμε στην Ελλάδα, μέσω μίας νέα μεταρρύθμισης που θα έρθει από το υπουργείο Ανάπτυξης» συμπλήρωσε ο κ. Σκρέκας.
Κατέληξε πως η ρύθμιση θα εφαρμοστεί το πρώτο τρίμηνο του 2024 έτσι ώστε να μπει ένα φρένο «στις εκατοντάδες προωθητικές εκπτώσεις στα σούπερ μάρκετ που έχουν ως αποτέλεσμα να μπερδεύουν τον καταναλωτή…».
για τις ατλαντίδες που αναρωτιούνται αν ζει ο αλέκος:
Maybe what really happened is
this: the old fable-makers searched hard for a word to convey that what is gone is gone forever and never found it. And so, in the best traditions of
where we come from, they gave their sorrow a name and drowned it.
Να θυμίσω κάτι που έγραψα κι αλλού. Ο Κινέζος πρέσβης στην Γαλλία, όταν του είπαν ότι οι Ταϊβανέζοι δεν θέλουν ένωση με την Κίνα, δήλωσε ότι αν η Κίνα καταλάβει την Ταϊβάν θα επανεκπαιδεύσει τους Ταϊβανέζους να θέλουν (Εδώ υπάρχει και το βίντεο με τις δηλώσεις του https://www.newsweek.com/china-reeducate-taiwan-reunification-ambassador-1731141). Ε λοιπόν οι Ταϊβανέζοι, τους ξερω και τους ζω κάθε μέρα από το Σεπτέμβρη του 94, αυτό ακριβώς δεν θέλουν.
Δεν ξέρω από δίκαια, δεν ξέρω από διεθνείς σχέσεις, δεν ξέρω από τίποτα. Ξέρω όμως την ιστορία της μητέρας της συντρόφου μου που τιμωρήθηκε με 12 χαρακιές και μετά την βάλανε στη γωνία και της κρεμάσανε μια πινακίδα από το λαιμό "είμαι ηλίθια". Ο λόγος; Μίλησε Ταϊβανέζικα με μια συμμθήτρια της στο διάλλειμα.
Ξέρω την ιστορία του παππού ενός φοιτητή μου που ασφαλίτες πήγανε στο μαγαζί που δούλευε και μπροστά στους πελάτες του σπάσανε και τα δυο του πόδια, και φεύγοντας του είπανε να μάθει να είναι καλός Κινέζος στο μέλλον και να μην μαθαίνει στα παιδιά του Ταϊβανέζικα.
Ξέρω επίσης την ιστορία ενός καθηγητή στο τμήμα φιλοσοφίας του πανεπιστημίου μου. Τον έστειλαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Πράσινο Νησί, παρακολουθούσαν την οικογένεια του, κι ότι φίλους είχαν τους πλησίαζαν και τους απειλούσαν ότι αν συνεχίσουν να διατηρούν φιλικές σχέσεις με την οικογένεια θα κακοπάθουνε κι αυτοί. Η γυναίκα του καθηγητη δεν άντεξε την κοινωνική απομόνωση κι αυτοκτόνησε.
Να μερικοί ιστότοποι που έχουν περισσότερες πληροφορίες για την προηγούμενη φορά που Κινέζικα στρατά "επανεκπαίδευαν" τους Ταϊβανέζους
https://www.taiwanplus.com/culture/history%20of%20taiwan/80000803 (πολύ πληροφοριακό φιλμάκι, στον ίδιο ιστότοπο υπάρχουν κι άλλα πολύ καλά φιλμάκια με περιλήψεις άλλων θεμάτων της ιστορίας της Ταϊβαν)
https://oftaiwan.org/history/white-terror/
https://2011greenislanden.wordpress.com/category/the-white-terror/page/2/
https://phmuseum.com/grants/awarded/24037
https://www.fpri.org/article/2017/02/taiwans-white-terror-remembering-228-incident/
Οι Ταϊβανέζοι για 200 χρόνια "επανεκπαιδεύονταν" από τους Τσίνγκ να γίνουν καλοί Κινέζοι, αλλά δεν ήταν καλοί μαθητές και κάνανε 159 επαναστάσεις. Επί 50 χρόνια "επανεκπαιδεύονταν" από τους Γιαπωνέζους να γίνουν καλοί Γιαπωνέζοι. Αλλά δεν ήταν καλοί μαθητές και οργανώνανε αγώνες αντίστασης. Επί 40 χρόνια "επανεκπαιδεύονταν" από το ΚΜΤ να γίνουν καλοί Κινέζοι, πάλι δεν ήταν καλοί μαθητές και με τους αγώνες τους έριξαν το καθεστώς.
Τώρα ο οργανισμός τους δεν σήκώνει άλλη "επανεκπαίδευση". Η εθνική τους συνείδηση συνίσταται ακριβώς σε αυτό, την συλλογική μνήμη 300 χρόνων αντίστασης στην "επανεκπαίδευση"τους.
Οι Θωμάδες, οι Παπαδομανωλάκηδες, οι Καλτσώνηδες να βγούνε και να πούνε με ποιανού το μέρος είναι. Των λαών ή των δημίων τους;
159 επαναστάσεις απέναντι στους Κινέζους, χ αριθμός επαναστάσεων εναντίον των γιαπωνέζων. Αλλά όταν ήρθαν 2.000.000 εισβολείς με την βοήθεια των ακατονόμαστων δεν έγιναν επαναστάσεις? Όταν ηπατζίδικα πλοία περιπολούσαν τις ακτές ( κάνοντας την Ταιβάν de facto προτεκτοράτο) δεν θίχτηκε η εθνική τους συνείδηση? Όταν ηπατζίδικες εταιρείες υποδούλωσαν την Ταϊβάν για να τρωγοπίνουν οι εθνικιστές δολοφόνοι, δεν υπήρχε κάποια αντίδραση?Ποιοι κέρδισαν κάποιες από τις εκλογές?Οι σφαγείς? Μήπως τελικά επανεκπαιδεύτηκαν οι Ταϊβανέζοι να νιώθουν δυτικοί? Σαν τους Νοτιοκορεάτες πχ?
Είμαστε με το μέρος των λαών. ΠΆΝΤΑ.
Πως τα κατάφερες να σου ξεφύγει όλο το κείμενο πριν κι όλο το κείμενο μετά και να διαβάσεις μόνο 3 γραμμές στη μέση; Το 95% του μηνύματος μου και όλοι οι σύνδεσμοι αναφέρονται ακριβώς στο καθεστώς του Λευκού Τρόμου του ΚΜΤ και στην αντίσταση του Ταϊβανέζικου λαού.
Πάντως πρέπει να είναι κάποιου είδους ταλέντο αυτό που έκανες. Κάνεις κι άλλα ακροβατικά;
τς τς τς, προσφεύγεις σε προσωπικές προσβολές? Να σε πληροφορήσω ότι είναι πολύ δύσκολο να με εκνευρίσεις.
Δεν μου ξέφυγε καθόλου το κείμενο. Λέω πολύ απλά (όπως επιβεβαιώνεις και συ): Ενάντια στους Κινέζους Τσίνγκ έκαναν 159 επαναστάσεις και εναντίον των γιαπωνέζων αρκετές ακόμα, σε συντομότερο μάλιστα διάστημα. Πόσες επαναστάσεις γίνανε επί λευκού τρόμου?
Δεν αμφισβητώ ούτε τη θέληση των Ταϊβανέζων για ανεξαρτησία, ούτε το δικαίωμα οποιασδήποτε ομάδας ανθρώπων για δημοκρατική αυτοδιάθεση. Μου προξενεί όμως φοβερή εντύπωση που αυτή η θέληση είναι ΜΌΝΟ προς τους Κινέζους της PRC. Η ιστορία λέει και (ειλικρινά) διόρθωσε με αν κάνω λάθος, ότι ηπατζήδες βοήθησαν ( αν δεν πραγματοποίησαν εξολοκλήρου ), την εισβολή 2.000.000 Κινέζων του ΚΜΤ στν Ταϊβάν. Κατόπιν και παρά την κραυγή αγωνίας ολόκληρου του Ταϊβανέζικου λαού και τον λευκό τρόμο, ΕΓΓΥΉΘΗΚΑΝ την επιβίωση των εθνικιστών δολοφόνων. Επί δεκαετίες, οι Ταίβανέζοι ζούσαν με στρατιωτικό νόμο εφάμιλλο της Βορείου Κορέας. Με τη κατάργηση του στρατιωτικού νόμου και το πολυκομματικό σύστημα, το 2008 οι Ταϊβανέζοι ψήφισαν ξανά το ΚΜΤ !!Ναι από εκεί και πέρα κυβερνούν οι αυτονομιστές (??) αλλά υποδέχονται με δόξα και τιμή την Πελόζι, την εκπρόσωπο της χώρας που σου φόρεσε τον Τσιάνγκ κάι σεκ και σε κατέστρεψε. Αγοράζουν όπλα από τους δυνάστες τους !!
Οπότε δικαιούμαι να ρωτάω : Μήπως τελικά επανεκπαιδεύτηκαν οι Ταϊβανέζοι? Εσύ ζεις εκεί, εσύ να μας πεις.
Μπες και διάβασες τους συνδέσμους και θα βρεις πληροφορίες για τα κινήματα που αναπτύχθηκαν στην Ταϊβάν ενάντια στη δικτατορία του ΚΜΤ, και ήταν αυτά τα κινήματα που ανέτρεψαν την δικτατορία.
Είσαι λίγο μπερδεμένος με την ιστορία. Οι Αμερικάνοι είχαν εγκαταλήψει τον Τσιάνγκ Κάι-σεκ και δεν τους ενδιέφερε αν θα επιζήσει το καθεστώς του ή όχι, μεχρι που έγινε ο πόλεμος στην Κορέα, οπότε άλλαξαν πολιτική. Αλλά όχι γενικά οι Αμερικάνοι δεν έχουν ιερό και όσιο, και οι ίδιοι επιδιώκουν το στάτους κβο και δεν επιτρέπουν την ανεξαρτησία της Ταϊβάν για να μπορούν να την ελέγξουν. Στην πραγματικότητα αν η Κίνα θέλει να απεγκλωβίσει την Ταϊβάν από την Αμερικανική εξάρτηση μπορεί απλά να δεχτεί την ανεξαρτησία της. Αν πάψει να υπάρχει η Κινέζικη απειλή, οι Αμερικάνοι θα χάσουν όλη την επιρροή που έχουν εδώ.
Και για να μην σε αφήσω να έχεις αυταπάτες ότι η Κίνα ενδιαφέρεται για την σοσιαλιστική ολοκλήρωση ή για την εθνική υπόσταση της Κίνας, πάρε δυο συνδέσμους να διαβάσεις μια διάσταση των πράξεων του Σι ΤζινΠινγκ που ισως να σου διαφεύγει
(China: The Deepest Crisis for 30 Years) https://chinaworker.info/en/2022/07/13/32886/
(China: Mortgage revolt shakes government) https://chinaworker.info/en/2022/07/28/32962/
Περιμένω απάντηση σου που θα κατακεραυνώνει τον ΕΛΑΣ επειδή κατά την κατοχή οπλιζόταν από τους Εγγλέζους :p
Μπήκα και διάβασα κάποια πράγματα, αλλά και πάλι φοβάμαι ότι δεν κατανοείς. Σαφέστατα ήταν οι ντόπιοι ενάντια στο ΚΜΤ. ΔΕΝ ΈΚΑΝΑΝ ΌΜΩΣ ΕΠΑΝΆΣΤΑΣΗ. Δεν ξέρω γιατί δεν το καταλαβαίνεις, ίσως δεν θέλεις. Η ένταση της αντίδρασης στην εισβολή, κατοχή και τρομοκρατία του ΚΜΤ, δεν ήταν ανάλογη των 159 επαναστάσεων σε 200 χρόνια. Υπήρξαν νεκροί? Αγωνιστές? ΝΑΙ. Πήραν οι Ταϊβανέζοι τα όποια όπλα για να αντισταθούν στην εισβολή? Μάλλον όχι.
Δεν θέλανε άλλους πολέμους? Θεώρησαν ότι είναι καλύτεροι από τους κομμουνιστές? Δεν ξέρω τους λόγους.
Σε είχα ρωτήσει και στο παρελθόν σε κάποια άρθρα, δεν μου απάντησες ποτέ. Από την ηπειρωτική Κίνα, πως πέρασαν 2 εκ στρατός και κινέζοι πολίτες στην Ταϊβάν?? Εγώ ξέρω ( και αν κάνω λάθος, διόρθωσέ με) ότι τους πέρασαν οι ηπατζήδες. Οι ηπατζήδες είχαν εγκαταλείψει το ΚΜΤ ( ίσως λόγω αδυναμίας να κερδίσουν τον εμφύλιο?), αλλά το διάστημα τέλος εμφυλίου με πόλεμο κορέας είναι πόσο? Ένας χρόνος? Από εκεί και πέρα η αποτροπή των κομμουνιστών να εισβάλλουν στη Ταϊβάν ήταν αποκλειστικά έργο του 7ου στόλου. Και φυσικά οι ηπατζήδες ως ενσάρκωση της τελευταίας κοπής της evil empire, κάνουν τη δουλίτσα τους. Θα μπορούσαν και να είχαν ανατρέψει τον τσιανγκ και σεκ, αν η δημοκρατία τους φαινόταν τόσο απαραίτητη όσο δήθεν τους φαίνεται σήμερα. Τέλος, το γεγονός ότι οι ηπατζήδες είναι ο 2ος μεγαλύτερος trading partner της Ταϊβάν, με κάνει να δυσπιστώ για το κατά πόσο θα αφεθεί στη τύχη της η Ταϊβάν ακόμα και αν εκλείψει οποιαδήποτε άλλη απειλή.
Τα άλλα λινκ δεν μπαίνω στο κόπο να τα διαβάσω, δεν μίλησα ποτέ για καμιά σοσιαλιστική ολοκλήρωση. Η Κίνα είναι η γενέτειρα του καπιταλιστικοκομμουνισμού εδώ και δεκαετίες.
Τέλος, η ιστορική σου αναλογία είναι παντελώς λανθασμένη. Θα μπορούσα να κατακεραυνώσω τον ΕΛΑΣ αν έπαιρνε όπλα από τους ναζί για να πολεμήσει τους Ιταλούς.
Υπήρχαν συνεχόμενα κινήματα κατά την διάρκεια του στρατιωτικού νόμου και ήταν τα λαϊκά κινήματα που ανέτρεψαν την δικτατορία του ΚΜΤ το 1990.
Για τις ΗΠΑ συμφωνούμε. Γιο το "οι ηπατζήδες είναι ο 2ος μεγαλύτερος trading partner της Ταϊβάν", να σημειώσουμε ότι ο πρώτος είναι η Κίνα.
Ψιτ Κασπάροφ! Μήπως είναι η διαφορά στο βιοτικό επίπεδο που τους ξενερώνει με την ένωση μεταξύ άλλων;
Δεν ζουν καλύτερα στη Δύση οι φτωχοί;
Μήπως βλέπουν πως είναι στο Χονγκ Κονγκ και δεν ψήνονται;
Πρέπει να μπει η Κίνα άμεσα να τους θυμίσει τι τους συμφέρει!
Έλα ρε Φίσερ! Ξέρω ότι τα λεφτά είναι το μοναδικό κίνητρο ενός νεοφιλελεύθερου, αλλά το βιοτικό επίπεδο δεν έχει να κάνει μόνο με τα πόσα αυτοκίνητα διαθέτεις. Έχει να κάνει και με τη δημοκρατία στους υπόλοπους σκεπτόμενους.
Τι να δεις από το Χονγκ Κόνγκ? Μαζί με την σινγκαπούρη, 2 μέρη που δεν παράγουν τίποτα απολύτως εκτός από χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες. Προτεκτοράτο ξεπλύματος.
Καλύτερα να γυρίσουν υπόδουλοι στους Άγγλους οι Χονγκ-Κονγκέζοι δηλαδή, αρκεί να μην πέσει το βιοτικό τους επίπεδο??
Έχεις δίκιο Κασπάροφ! Σκέψου οι μαύροι στην Αμερική να ζούσαν υπό το Κινεζικό καθεστώς. Να έπνιγε ο μπάτσος τον Τζόρτζ Φλόιντ και να είχαν βγει όλοι στους δρόμους.
Πως λες να τους φερόταν το ΚΚΚ;
Έτσι μπράβο μπόμπι. Ας κάνουμε ένα υποθετικό σενάριο για να δείξουμε ότι οι άλλοι είναι χειρότεροι. Πως αλλιώς να δικαιολογήσεις την ύπαρξη επιτροπείας για...."τη διασφάλιση των ευρωπαϊκών αξιών"?????
Εσύ πως εξηγείς πως νόμιζες πως παρέδωσαν ΠΚΚ στην Τουρκία οι Σουηδοί;
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε μπόμπι;;
Φαίνεται δεν είναι αρκετά ρατσιστές στις ηπα για σένα...δεν πειράζει..
Κάτσε να κοιτάς τους δημοκράτες Σουηδούς να χορεύουν στους ρυθμούς του σουλτάνου τώρα....
Με τον σχοινά προσεύχεστε μαζί;;
A! Βλέπω και για το Χονγκ Κονγκ είσαι αδιάβαστος. Δεν πειράζει εδώ είμαι να σου δώσω να διαβάσεις
(Hong Kong: Counter-revolution gets a new face) https://chinaworker.info/en/2022/07/02/32805/
(Hong Kong: Crackdowns without end) https://chinaworker.info/en/2022/04/21/32243/
Αυτό είχες να μου δώσεις? Ένα άρθρο στο οποίο λέει ότι οι Κινέζοι βάζουν τον δικό τους αχυράνθρωπο στο Χονγκ Κόνγκ και ένα ακόμα που λέει πως οι Κινέζοι σπάνε στο ξύλο τους αντιπολιτευόμενους?? Συγχαρητήρια, τώρα γράψε μου και τι σχέση έχουν αυτά με εκείνα που έγραψα εγώ.
Μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις αυτό που έγραψες. Να σε βοηθήσω, βάζω χαρακτηριστικό απόσπασμα σου:
"το βιοτικό επίπεδο δεν έχει να κάνει μόνο με τα πόσα αυτοκίνητα διαθέτεις. Έχει να κάνει και με τη δημοκρατία στους υπόλοπους σκεπτόμενους."
Μάλλον εσύ δεν κατάλαβες που αναφερόμουν. Το βιοτικό επίπεδο στη κίνα δεν είναι καλό. Όχι γιατί δεν έχουν λεφτά ( ένα 10% πιστεύω των κινέζων έχουν υψηλά εισοδήματα) αλλά γιατί δεν έχουν δημοκρατία. Το αυτό ισχύει και για το υπόδουλο χονγκ κόνγκ. Μέχρι το 1997 ήταν επίσημα βρετανική αποικία. Οι πολίτες όμως προτιμούσαν τα λεφτά από την αυτοδιάθεση. Και ένα απροσδιόριστο αλλά πιστεύω μεγάλο ποσοστό χονγκ κονγκέζων φοβούνται περισσότερο μη χάσουν τα λεφτά τους παρά τα δικαιώματα τους.
Μην του χαλάς τώρα την κασέτα, κάνει ασκήσεις η ΛΔ Κίνας ; 'Φονιάδες των λαών, αμερικάνοι'. Κάνει ντου η Ρωσία στην Ουκρανία ; 'Φονιάδες των λαών, αμερικάνοι'.
Ζει σε μια ιδεοληψία κατά πάσα περίπτωση από οικογενειακά βιώματα από μικρός και έχει μια μεταφυσική αντιδιαλεκτική αντίληψη καλού - κακού , μαύρου - άσπρου, αυτήν την αναβάθμισε μέχρι και σε πόστο ακαδημαϊκό από ΚΚΕς που ήταν.
Τώρα μην κοιτάς που πετάει μια κοτσάνα του στυλ θέλουν οι ταιβανεζοι να γίνει ένωση με τη ΛΔ Κινας γιατί τους τρέχουν τα σάλια λόγω οικονομικής ανόδου της ΛΔ αλλά δεν τους αφήνουν οι κακοι οι αστοί... θέλει ο λαός δηλαδή αλλά υπάρχουν συμφέροντα... σου λέει ποιος θα το κοιτάξει ; ποιος θα το διασταυρώσει ; τζάμπα πετάμε μια μαλακία και ό,τι μείνει.... λες και μιλάει στο αμφιθέατρο σε άσχετους... και με ένα google (που δεν έκανε ο ίδιος) αποδεικνύεται πως είναι αερολόγος απλώς με ακαδημαϊκό τίτλο.
Είναι επίσης από τους καθηγητές που δήθεν πουλάνε κριτική ματιά στα καθεστώτα του 'σοσιαλισμού' και έχουν ταυτόχρονα καμάρι πως έχουν στην ατζέντα τους τηλέφωνα ατόμων στην πρεσβεία (Κούβα, Κίνα) που δήθεν τους επηρεάζουν προς τα αριστερά... (τριχες , απλώς κάνουν το κομμάτι του και πλασάρονται σαν γνώστες και μεσάζοντες και πως είναι μέσα στα πράγματα, τα ίδια έκανε και ο Ρούσης παλαιότερα).
Η προοπτική τη ενωσης με την Κίνα σας φαίνεται δελεαστική για την καλυτέρευση του βιοτικού επιπέδου του μέσου και φτωχότερου Ταϊβανού; Τι να πιστέψω τώρα που δουλεύει ντιπ φέικ; Αν ζούσα εκεί θα ήξερα..
H Tαϊβάν ποτέ δεν "αποσχίστηκε" (τυπικά), πολύ περισσότερο δεν "ανακηρύχθηκε ανεξάρτητο κράτος": διαχρονικά, επέμενε (ΚΑΙ εκείνη) πως η Κίνα είναι μία και ενιαία, αλλά ήταν η δική της κυβέρνηση που την εκπροσωπεί - κι αυτή είναι ακόμα και σήμερα η γραμμή του κόμματος της Κουομιτάνγκ. Το κόμμα που κυβερνά σήμερα είναι μεν υπέρ την κήρυξης ανεξαρτησίας, αλλά δεν έχει κάνει απτά βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, καθώς αυτό θα αποτελούσε (διακηρυγμένη) αιτί απολέμου για την ηπειρωτική Κίνα.
Ωραίο άρθρο!
Η μόνη αναφορά στο τι θέλουν οι Ταιβανοί είναι «Αυτό το ρεύμα έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια»… με τη μόνη διαφορά ότι είναι ψέμα!
Η βούληση για ένωση με την Κίνα είναι σε ιστορικό χαμηλό. Πιο πολύς κόσμος στην Ελλάδα θέλει πρωθυπουργό τον Κασιδιάρη παρά στην Ταιβάν να θέλουν ένωση.
Δεν υπάρχει δηλαδή τρόπος να ενωθεί με την Κίνα η Ταιβάν διπλωματικά, μόνο με εισβολή. Η οποία εισβολή είναι σχεδόν αδύνατη.
Εάν η Κίνα δεν αναπτύξει στρατό, στόλο και αεροπορία να κατακτήσει την Ταιβάν, το θέμα θα πρέπει να θεωρείται ότι έχει λήξει.
Κατά συνέπεια το ότι η Κίνα εξακολουθεί να εμποδίζει τη Ταιβάν να αναγνωριστεί διεθνώς είναι απλά εκδικητικό και χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα.
Φαντάσου τώρα, αυτός ο άνθρωπος είναι καθηγητής πανεπιστήμιου και διδάσκει δήθεν παιδιά πως να γράφουν εκθέσεις και διαγωνίσματα και διαμορφώνει σκέψεις και συνειδήσεις.
Γράφει: "Πρέπει να σημειωθεί ότι στην Ταϊβάν σήμερα, εκτός από το τμήμα της άρχουσας τάξης που ιστορικά είναι συνδεδεμένο με τις ΗΠΑ, υφίσταται και ένα άλλο τμήμα το οποίο προσβλέπει στην ενίσχυση των δεσμών με την Κίνα και προοπτικά στην επανενσωμάτωση της Ταϊβάν στην υπόλοιπη Κίνα. Αυτό το ρεύμα έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια καθώς η οικονομική ισχυροποίηση της Κίνας καθιστά προσοδοφόρα και ελκυστική αυτή την προοπτική."
Τι συμβαίνει;
Σε δημοσκοπήσεις το ποσοστό που δηλώνει ως εθνική ταυτότητα την Ταϊβανέζικη αυξάνει με την πάροδο του χρόνου έναντι της κινεζικής https://en.wikipedia.org/wiki/Opinion_polling_on_Taiwanese_identity
και στις δημοσκοπήσεις επίσης καταγράφεται ακριβώς το ανάποδο που αναφέρει αυτός. https://esc.nccu.edu.tw/PageDoc/Detail?fid=7801&id=6963
https://www.newsweek.com/taiwan-china-politics-identity-independence-unification-public-opinion-polling-1724546
αυτές οι απαντήσεις που αυξάνουν είναι οι εξής: “Maintain status quo, move toward independence” Και “maintain status quo indefinitely”
Οι δε απαντήσεις για ενοποίηση φθίνουν. https://esc.nccu.edu.tw/PageDoc/Detail?fid=7801&id=6963
Και η απορία μου είναι, όταν ακόμα και σε σχολική εργασία γυμνασίου σου ζητάνε να βάζεις πηγές για αυτά που ισχυρίζεσαι έχει την άποψη ο Καλτσώνης πως κανείς δεν θα τσεκάρει τι λέει κάνεις δεν θα μπει στην απορία, θέλουν βρε παιδί μου οι Ταϊβανέζοι να ενωθούν με την Κίνα γιατί έχει ανέβει οικονομικά (;;;;) και δεν τους αφήνουν οι κακές άρχουσες τάξεις ; Δεν θα τσέκαρε ένας πόσο και που το στηρίζει ;
Που ζει ; στο 1930 που η πληροφόρηση για το πόπολο ήταν οι εφημερίδες και ο δάσκαλος του χωριού και ο παπάς και παριστάνει αυτός τον ειδικό ;
Το θέμα είναι το εξής: ούτε αυτός, ούτε η Λαμπρινή, ούτε ο Παπαδομανωλάκης είναι τόσο άσχετοι να μην ξέρουν πως γράφεται ένα άρθρο.
Απλά υπάρχει αγορά γι’αυτού του τύπου την πληροφόρηση και θέλουν να βγάλουν το ψωμί τους. Όπως αντιστοίχως ο Πορτοσάλτε ξέρει πως υπάρχει αγορά γι’αυτά που λέει.
Η αγορά εδώ είναι μικρή αλλά όπως βλέπεις ζούν από αυτήν. Το ότι κράζουν τον Πορτοσάλτε είναι διότι η δικιά του αγορά είναι πιο μεγάλη και ζηλεύουν.
Εσύ είσαι πιο καλόπιστος και νομίζεις πως το κάνουν από ιδεολογία. Αλλά το να υποστηρίζεις τον Πούτιν δεν συνάδει με καμία ιδεολογία πέρα από το Ρωσικό εθνικισμό.
O Καλτσώνης σαφέστατα το κάνει από ιδεολογία, σχεδόν σίγουρα είναι γόνος αριστερής ΚΚΕδιστικης οικογένειας και για να συγκεράσει την προσωπική του ανέλιξη σε ακαδημαϊκό μαζί με την αντίληψη πως οκ κάτι δίκιο είχε ο μπαμπας και η μαμα (που τους αγαπάει) και οι παππούδες που φάγανε διώξεις στη Μακρόνησο έκανε αυτή τη σαλάτα για να τα βολέψει όλα στο μυαλό του και στη συνείδηση του.
Μην μου πεις πως δεν εχεις γνωρίσει τέτοια άτομα.
Το πρόβλημα είναι πως έχουμε 2022 και θα πρέπει ένας επιστήμονας όπως πρέπει να είναι ένας πανεπιστημιακός καθηγητής να θέτει υπό κρίση το τι λέει η μαμακα και ο μπαμπακας γιατί μπορεί να είχαν αντικειμενικούς ή υποκειμενικούς περιορισμούς στις αντιλήψεις τους. Και στην τελική οκ κακώς κάκιστα διώχθηκαν οι αριστεροί (που ήταν η μίση Ελλάδα) στην προπολεμική και μεταπολεμική ιστορία της Ελλάδας μέχρι το 1974. Από εκεί και πέρα... περιμένει κάτι καλύτερο γιατί δεν ειναι και μωρό παιδί και εκκλησία.
Του Κόκκαλη και του Ψυχάρη οι μπαμπάδες ήταν πολύ πιο σημαντικοί αριστεροί. Το μισό ΠΑΣΟΚ το ίδιο.
Απλά αυτοί βρήκαν την … άκρη τους. Θεωρείς πως οι εν λόγω δεν θα συμπεριφερόταν αλλιώς αν βρίσκονταν στην ίδια θέση;
Μα ο Καλτσώνης δεν επέλεξε να είναι στο ΠΑΣΟΚ. Δεν το κάνει για τα λεφτά, το κάνει γιατί έτσι πιστεύει δικαιώνει αυτά που έμαθε στο σπίτι του και υποτίθεται είναι και ανεξάρτητος καθώς ακολουθεί μια δική του πορεία (ήταν στο ΚΚΕ, μετά μάλλον ειπε να κάνει καριέρα ακαδημαϊκή και για να μην γράφει μόνο μαλακίες γραφείου τύπου του κόμματος, την έκανε για να γράφει λίγο πιο ελεύθερες ανοησίες).
Στο πηλίκο βέβαια θεωρεί σοσιαλισμό την Κίνα του 50 (μην κοιτάς τώρα κάτι λιμούς με εκατομμύρια πεινασμένους, μια μονοπρόσωπη διεύθυνση της χώρας σε βαθμό παραληρήματος που ξένιζε μέχρι και άλλους από αδελφά κόμματα, εκτελέσεις και διώξεις και στην ουσία ένα συνονθύλευμα κρατικής, ατομικής και συλλογικής ιδιοκτησίας με υπαλλήλους μόνιμους και βύσματα και φυτευτούς.
Οπότε το δέσαμε, θα μας φέρει (ή θα τον βαπτίσει) σοσιαλισμό τέτοιου τύπου αν υπουργοποιηθεί ή γίνει ποτέ του γ.γ. σε κανένα υπουργείο... μεγάλη η συμβολή του.