Σύμφωνα με την «Αυγή», κύκλοι κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη αναφέρουν ότι έγινε σε πολύ καλό κλίμα η συζήτηση, όπως κάθε φορά, καθώς ο νυν και ο πρώην πρόεδρος επικοινωνούν τακτικά, ενώ η συζήτηση ήταν εφ’ όλης της ύλης με επικέντρωση στην ανάγκη για ενότητα.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, πηγές κοντά στον Αλέξη Τσίπρα αναφέρουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης τηλεφώνησε χθες στον πρώην πρωθυπουργό και του ζήτησε να συναντηθούν για να ανταλλάξουν σκέψεις, με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκρίνεται θετικά και να δέχεται τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στο πολιτικό του γραφείο.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για την πρώτη συνάντηση μετά την εθιμοτυπική της εκλογής του νέου προέδρου, όπου σύμφωνα με την «Αυγή» ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ανησυχία του για τη συνεχόμενη ένταση στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς και να τονίσει την μεγάλη σημασία που έχει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόσο για να ασκεί αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όσο όμως και ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Αλέξης Τσίπρα επεσήμανε πως η ενότητα μπορεί να διαφυλαχθεί μόνο με την πιστή τήρηση του καταστατικού και τη χάραξη πολιτικού σχεδιασμού εξωστρέφειας από τα όργανα του κόμματος που πρέπει να λειτουργήσουν χωρίς αποκλεισμούς και με συμπεριληπτική για όλες τις απόψεις διάθεση.