Αναλυτικά η ανακοίνωση του Λαϊκού Μετώπου

«Σύντροφοι/συντρόφισσες απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης της καμπάνιας οικονομικής ενίσχυσης για τα δικαστικά έξοδα των υποθέσεων των αγωνιστών από την Τουρκία.

Οι επιθέσεις εναντίον μας συνεχίζονται από τη συνεργασία ελληνικού κράτους, τούρκικου φασισμού και ιμπεριαλισμού και αυτή τη στιγμή έχουμε 3 πολιτικούς κρατούμενους σε διαφορετικές φυλακές της Ελλάδας, Halil Demir (Φυλακές Χανίων), Şadi Naci Özpolat (Φυλακές Τρικάλων), Hüseyin Kılıç (Φυλακές Κορυδαλλού).

Στις 5 Δεκεμβρίου θα εξεταστεί στον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης που έχει ασκηθεί από τον αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση και σκοπό έχει την αναίρεση της αθωωτικής απόφασης για τους 11 αγωνιστές και την εκ νέου επαναφορά των 30 χρόνων κάθειρξης. Τα δικαστικά έξοδα για αυτή την υπόθεση είναι 5.000 ευρώ.

Πλην αυτού έχουμε δικαστικές υποθέσεις όπως αυτή της Χαλκίδας, βάση της οποίας για πλημμελήματα! κρατούνται δέσμιοι στις φυλακές οι σύντροφοί μας Şadi Naci Özpolat και Halil Demir. Καθώς επίσης έχουμε και για τα δικαστικά έξοδα για την υπόθεση της Χίου, βάση της οποίας κρατείται ο σύντροφος Hüseyin Kılıç. Οι συνεχόμενες διώξεις, φυλακίσεις και τα δικαστήρια αποτελούν κομμάτι της ευρύτερης επίθεσης εναντίον του Λαϊκού Μετώπου.

Απευθύνουμε κάλεσμα στήριξης προς όλες τις οργανώσεις, συλλογικότητες, ομάδες να ενισχύσουν, με όποιον τρόπο μπορούν είτε διοργανώνοντας εκδηλώσεις οικονομικής ενίσχυσης, είτε μαζεύοντας οικονομική ενίσχυση (έχουμε τυπώσει και κουπόνια για όποιον/όποια θέλει να ενισχύσει με αυτόν τον τρόπο).

Οι επιθέσεις δεν μπορούν να σταματήσουν τον αγώνα μας. Η αλληλεγγύη όλων σας, θα δείξει για ακόμη μια φορά, πως αποτελεί το όπλο των λαών. Ενωμένοι θα νικήσουμε, γιατί έχουμε δίκιο».