Ο καλλιτέχνης και κινηματογραφιστής Florian Thalhofer ταξίδεψε στα τέλη του 2011 και στις αρχές του 2012 σε όλη την Ελλάδα και μίλησε με ανθρώπους διαφορετικού προφίλ και όλων των ηλικιών, για τις αιτίες και τις συνέπειες της κρίσης. Από το ταξίδι αυτό προέκυψε μία κινηματογραφική καταγραφή για μια χώρα σε μετάβαση: εμπειρίες, συνεντεύξεις και προσωπικές στιγμές αποτυπώνουν εντυπωσιακά την παρούσα κατάσταση, έτσι όπως την βιώνουν οι Έλληνες και οι Ευρωπαίοι και συνθέτουν τον πυρήνα ενός ποικιλόμορφου εγχειρήματος, του οποίου οι μορφές έκφρασης (διαδικτυακή ταινία τεκμηρίωσης, εικαστική εγκατάσταση, live talk show) είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την ενεργή συμμετοχή του κοινού. Το εγχείρημα προσεγγίζει το άκρως επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της κρίσης μέσα από πολλές ματιές, αποσκοπώντας έτσι στη διαμόρφωση μιας πιο ολοκληρωμένης εικόνας.
Μία από τις μορφές έκφρασης του ξεχωριστού αυτού εγχειρήματος είναι και η πρωτότυπη διαδραστική εγκατάσταση βάσει του συστήματος Korsakow (Software που ανέπτυξε ο Florian Thalhofer). Οι μεμονωμένες προβολές συνδυάζονται μεταξύ τους, διαφορετικά κάθε φορά, διαμορφώνοντας όμως πάντα μια αφηγηματική ενότητα με εσωτερική συνοχή. Παρακολουθήστε τις συνεντεύξεις και τις στιγμές που έχει καταγράψει ο Florian Tahlhofer και καθορίστε τη σειρά των clips!
Εγκαίνια παρουσία του καλλιτέχνη την Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012, 20:00, BETON 7. 12 Ιουλίου – 08 Σεπτεμβρίου 2012, Δευτέρα-Παρασκευή, 14.30-20.30.
ΒΕΤΟΝ 7, Πύδνας 7, Βοτανικός, 11855, Αθήνα, 210-7512625, www.beton7.com
* για περισσότερες λεπτομέρειες, ενεργό συμμετοχή στο πρότζεκτ και κλήρωση για ένα ταξίδι στο Βερολίνο, επισκεφθείτε το dqudq.de.