Περισσότεροι από τρεις μήνες μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο Ισραήλ που πυροδότησε τον πόλεμο, περισσότεροι από 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και η Γάζα είναι μια έρημος από ερείπια.
Στη νότια πόλη Ράφα, μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε ένα σπίτι που φιλοξενούσε δύο εκτοπισμένες οικογένειες σκότωσε 10 ανθρώπους, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της Γάζας.
Το Ισραήλ λέει ότι στοχεύει μαχητές και κάνει ό,τι μπορεί για να ελαχιστοποιήσει τη ζημιά σε μη μαχητές. Ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος υποστηρίζει ότι έχει σκοτώσει περισσότερους από 8.000 μαχητές, έχει ανακοινώσει μια νέα φάση στη μάχη, αποσύροντας ορισμένες δυνάμεις από τη βόρεια Γάζα, ενώ συνεχίζει τις επιχειρήσεις στο νότο.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Ασράφ Αλ-Κίντρα δήλωσε ότι τα ισραηλινά χτυπήματα σκότωσαν 135 Παλαιστίνιους και τραυμάτισαν 312 τις τελευταίες 24 ώρες. Συνολικά, είπε ότι 23.843 Παλαιστίνιοι, κυρίως άμαχοι, έχουν σκοτωθεί από τις 7 Οκτωβρίου, μεταδίδει το Reuters.