Σύμφωνα με την Ambrey, η επίθεση «στόχευσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ ως απάντηση στις στρατιωτικές επιδρομές των ΗΠΑ σε στρατιωτικές θέσεις των Χούθι στην Υεμένη». Η εταιρεία ανέφερε πως ξέσπασε πυρκαγιά στο πλοίο, ωστόσο παραμένει αξιόπλοο και πως δεν υπήρξαν τραυματισμοί. Σημείωσε επίσης ότι το σκάφος «δεν συνδέεται με το Ισραήλ». Σημειώνεται ότι νωρίτερα, o τηλεοπτικός σταθμός Al Masirah που διοικείται από τους Χούθι, επικαλέστηκε πηγή από τις ναυτικές δυνάμεις των ανταρτών, που ανέφερε πως δεν θα στοχεύουν εμπορικά πλοία τα οποία δεν συνδέονται με το Ισραήλ.

Η υπηρεσία ασφαλείας του Ηνωμένου Βασιλείου Maritime Trade Operations δήλωσε νωρίτερα ότι ο πλοίαρχος ενός σκάφους ανέφερε ότι «χτυπήθηκε από αέρος από πύραυλο» κοντά στο νότιο λιμάνι της Υεμένης, την πόλη Άντεν.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής των Χούθι της Υεμένης δήλωσε σήμερα ότι η θέση της οργάνωσης δεν έχει αλλάξει μετά τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ αεροπορικά πλήγματα στην Υεμένη και προειδοποίησε ότι οι επιθέσεις κατά πλοίων που κατευθύνονται προς το Ισραήλ θα συνεχιστούν.

«Οι επιθέσεις, για να αποτραπούν τα ισραηλινά πλοία ή αυτά που κατευθύνονται προς λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης, θα συνεχιστούν», δήλωσε ο Μοχάμεντ Αμπντελσαλάμ στο πρακτορείο Reuters.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα αιτήματα της οργάνωσης συνεχίζουν να είναι να δοθεί τέλος στην ισραηλινή επίθεση στη Γάζα και να επιτραπεί η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο βόρειο και το νότιο τμήμα του θύλακα.