Αυτή τη φορά η συζήτηση που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 19:00 ώρα Ελλάδος, θα γίνει με εκπροσώπους του Συμβουλίου και της Επιτροπής της ΕΕ.

 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου όσον αφορά στη χώρα μας:

«Οι ευρωβουλευτές έχουν εκφράσει επανειλημμένα ανησυχίες σχετικά με τον σεβασμό των ευρωπαϊκών αξιών στην Ελλάδα, για παράδειγμα σχετικά με τη χρήση κατασκοπευτικού λογισμικού και τις καταγγελίες για πολιτικές παρεμβάσεις στις σχετικές έρευνες, καθώς και για την ελευθερία των ΜΜΕ και την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ιδίως λόγω της έλλειψης προόδου στις έρευνες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ το 2021».

Παράλληλα, στη συζήτηση, αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, θα γίνει αναφορά «στις επαναπροωθήσεις στα σύνορα και τη μεταχείριση των μεταναστών, την κατάσταση του πλαισίου για την καταπολέμηση της διαφθοράς και τις ανησυχίες σχετικά με την ανεξαρτησία και την αποτελεσματικότητα της δικαιοσύνης, καθώς και άλλα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Επιτροπής για το κράτος δικαίου.

Η λίστα των ομιλητών (τοπική ώρα)