Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε ανάρτησή του εξαπέλυσε επίθεση στον γνωστό σκιτσογράφο με αφορμή σκίτσο που αφορούσε το πρόσωπό του και δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή το περασμένο Σάββατο.
Η ανάρτηση Πολάκη

Η ανακοίνωση της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΗΛΙΑ ΜΑΚΡΗ
Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων καταδικάζει απερίφραστα τη χυδαία επίθεση του βουλευτή Παύλου Πολάκη εναντίον του μέλους της Λέσχης και συναδέλφου μας Ηλία Μακρή, με αφορμή μια γελοιογραφία του δεύτερου στην εφημερίδα «Καθημερινή».
Είναι αυτονόητο ότι οι πολιτικές γελοιογραφίες δεν ασκούν μόνο κριτική, αλλά και δέχονται κριτική -ειδικά στην εποχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, στο πλαίσιο της αλληλεπίδρασης με το κοινό, οι σκιτσογράφοι δεχόμαστε συχνά κριτική για το εύστοχο ή όχι της δουλειάς μας.
Όμως η δημοσίευση ενός βουλευτή και πρώην υπουργού με χυδαίους και ανάρμοστους χαρακτηρισμούς σε βάρος ενός εργαζόμενου ημερήσιας εφημερίδας, αποτελεί ξεκάθαρη στοχοποίηση. Πόσο μάλλον όταν αυτή συνοδεύεται από την ανάρτηση της φωτογραφίας του, προωθώντας το ανάλογο διαδικτυακό «λιντσάρισμά» του από φανατικούς οπαδούς.
Καλούμε τους εκλεγμένους βουλευτές, από όποιο κόμμα και αν προέρχονται, να επιδείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση. Ο ρόλος της πολιτικής γελοιογραφίας σε μια δημοκρατική κοινωνία, διαχρονικά, είναι να ελέγχει τους φορείς της (όποιας) εξουσίας, όσο και αν αυτό είναι δυσάρεστο για κάποιους.