Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, πρόκειται για παρέες νεαρών, που δεν άκουσαν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας περί αποφυγής άσκοπων μετακινήσεων.

Η πυροσβεστική αναφέρει πως η ΕΜΑΚ πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των 15 αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με το OPEN, οι οδηγοί είναι όλοι τους σώοι, αλλά τους επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, ενώ σε εξέλιξη είναι επιχείρηση διάσωσης πεζοπόρων, οι οποίοι εν μέσω κακοκαιρίας πέρασαν με τα πόδια προς το βουνό. Ο δρόμος στην Πάρνηθα εξακολουθεί να είναι κλειστός από το ύψος του τελεφερίκ και πάνω.

Επιχείρηση απεγκλωβισμού πραγματοποιείται και στη Φυλή, όπου το ερπιστριοφόρο όχημα της Πυροσβεστικής δεν μπόρεσε να προσεγγίσει το σημείο με αποτέλεσμα να κατευθύνονται προς τα εκεί πέντε πεζοπόρα τμήματα για να βοηθήσουν