Το πρόβλημα με το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα «έγινε σαφές όταν αρχίσαμε να ερευνούμε το σκάνδαλο των υποκλοπών. Καθώς ανακαλύπταμε περισσότερα ή αποκτούσαμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα, αντιλαμβανόμασταν ότι υπήρχαν πολλά ακόμη προβλήματα. Ερευνούσαμε ήδη την Ελλάδα, υπήρχε η υπόθεση της εισαγγελέα Τουλουπάκη, που δέχθηκε εκφοβισμό γιατί ερευνούσε υποθέσεις διαφθοράς. Οπότε είχαμε ήδη την αίσθηση ότι τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, ότι υπάρχουν προβλήματα, αλλά τότε, στις υποκλοπές, η εικόνα έγινε πραγματικά ανησυχητική».
Άσκησε έντονη κριτική στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για τη στάση τους της απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.
«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υποκρίνεται ότι δεν βλέπει τίποτα. Το Συμβούλιο της Ευρώπης βεβαίως δεν λέει τίποτα γιατί δεν ενδιαφέρονται για το Κράτος Δικαίου. Και είναι εντυπωσιακό ότι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, η πολιτική οικογένεια της ΝΔ, προστατεύει τον Μητσοτάκη. Το είδαμε και με τον Βίκτορ Όρμπαν. Επίσης τον προστάτευαν, αλλά όχι με το ίδιο πάθος όσο τον Μητσοτάκη. Υπάρχει ωστόσο και στο ΕΛΚ μία όλο και μεγαλύτερη μερίδα που αναρωτιέται τι συμβαίνει. Δεν πρέπει να υποτιμούμε και το εμπόδιο της γλώσσας. Πρέπει όλοι να εμπιστευτούν τους κομματικούς τους φίλους για να πληροφορηθούν την κατάσταση και δεν είναι πολύ καλά ενημερωμένοι. Το ΕΛΚ έχει μέλη του σε θέσεις κλειδιά. Έχουν την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που είναι ενδεχομένως το πιο ισχυρό πρόσωπο στην Ε.Ε. και κάνει διακοπές με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι ελεύθερη να διαλέγεις τους φίλους της, δεν είναι έγκλημα, αλλά κατά την άποψή μου δεν μπορεί να ξεχωρίσει τους φίλους της από τον ελεγκτικό της ρόλο. Δεν είναι μόνο ο Μητσοτάκης φυσικά, είναι μια ολόκληρη πολιτική οικογένεια».
«Πονάω για τον ελληνικό λαό. Τη διαφθορά στους κυβερνητικούς κύκλους την πληρώνουν οι αδύναμοι. Σήμερα μιλούσαμε για τα Τέμπη και τα θύματά τους, αλλά έχω δει και τι συνέβη με τις φωτιές στα δάση και τις πλημμύρες. Με σχολεία που καταρρέουν. Πάντα οι αδύναμοι την πληρώνουν. Είμαι στο Ευρωκοινοβούλιο αρκετό καιρό ώστε να θυμάμαι την οικονομική κρίση και τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα. Και πιστεύω ότι υπήρχαν σοβαρά προβλήματα, τα μέτρα ίσως έκαναν μεγαλύτερη ζημιά. Και πάλι ήταν οι αδύναμοι που πλήρωσαν το τίμημα. Μπορούμε να κατηγορήσουμε την Ε.Ε. αλλά πρέπει επίσης να κατηγορήσουμε τις κυβερνήσεις για την καταστροφική διαχείριση των δημοσίων οικονομικών, που ήταν διεφθαρμένες, που εξασφάλισαν ότι μόλις ξέσπασε η κρίση μπορούσαν να βγάλουν τα λεφτά τους στην Ελβετία».
Τόνισε ότι «όταν μάχεσαι για το Κράτος Δικαίου και ενάντια στη διαφθορά, δεν είναι κάτι αφηρημένο, είναι για τον λαό, για τους αδύναμους, τους συνηθισμένους ανθρώπους, τους ευάλωτους, που δεν μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους».
Τι θα έπρεπε να κάνει η Ελλάδα; «Το πρόβλημα είναι συστημικό και απλώνεται παντού, δεν μπορείς να πεις να γίνει αυτό ή εκείνο. Βλέπουμε το ίδιο στην Πολωνία όπου υπάρχει μια νέα κυβέρνηση δύο μηνών και πρέπει να αποκαταστήσει το Κράτος Δικαίου. Αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο. Βλέπουμε το ίδιο στην Ελλάδα. Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης έχει υπονομευθεί, οι Ανεξάρτητες Αρχές έχουν αλωθεί. Βλέπουμε τη χρήση του λογισμικού παρακολούθησης. Υπάρχει παντού. Επίσης η ελευθερία του Τύπου. Όλοι οι μηχανισμοί εξισορρόπησης έχουν κατά βάση αποδυναμωθεί ή διαλυθεί. Και η αναδόμηση απαιτεί χρόνο. Δεν είναι θέμα ενός μέτρου. Πρέπει να ξαναχτιστεί ολόκληρο το Κράτος Δικαίου»
Εμφανίστηκε αισιόδοξη για την κατάσταση στην Πολωνία, με τη νέα κυβέρνηση υπό τον Ντοναλντ Τουσκ, πρώην πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης. «Η Μάλτα μπορεί να συγκριθεί με την Ελλάδα. Όλοι οι θεσμοί υπάρχουν. Όμως, είναι ανεξάρτητοι και επαρκείς; Όχι, αυτό είναι το πρόβλημα. Και νομίζω ότι στη Μάλτα δεν έχει αποκατασταθεί η Δικαιοσύνη, γιατί ναι μεν οι δολοφόνοι της [δημοσιογράφου] Καρουάνα Γκαλίτσια είναι στη φυλακή, αλλά ο εγκέφαλος όχι και όλες οι υποθέσεις διαφθοράς και εγκλήματος που ερευνούσε η Καορυάνα Γκαλίτσια, δεν έχουν οδηγήσει σε καταδίκες».