Οι αρχές της Γάζας αναφέρουν ότι 36 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat, προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι ήταν παιδιά., μεταδίδει το Al Jazeera.
Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι μία από τις κύριες ταξιαρχίες πεζικού του – η Ταξιαρχία Ναχάλ – σκότωσε 250 Παλαιστίνιους μαχητές στο κέντρο της Γάζας τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Αυτό περιλαμβάνει όσους σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές, πυρά τανκς και μάχες σώμα με σώμα, σύμφωνα με δήλωση του ισραηλινού στρατού.
Την ίδια περίοδο, οι ισραηλινές επιθέσεις συνέχισαν να σκοτώνουν δεκάδες αμάχους στη Γάζα κάθε μέρα, συμπεριλαμβανομένων πολλών γυναικών και παιδιών, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του θύλακα.