Η Χαμάς επιδιώκει συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών και την αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων. Το Ισραήλ απέκλεισε κάτι τέτοιο, λέγοντας ότι θα ξαναρχίσει τελικά τις προσπάθειες για να διαλύσει τις κυβερνητικές και στρατιωτικές δυνατότητες της Χαμάς.

Η Χαμάς δεν θα είναι παρούσα στις συνομιλίες στο Κάιρο, δήλωσε αξιωματούχος στο Reuters την Κυριακή, και περιμένει να ακούσει από τους διαμεσολαβητές αν υπάρχει στο τραπέζι μια νέα ισραηλινή πρόταση.

Την ίδια στιγμή, στην πόλη Χαν Γιούνις, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να αποκλείουν τα δύο κύρια νοσοκομεία και τανκς βομβάρδισαν περιοχές στη μέση και την ανατολική περιοχή της επικράτειας.

Παλαιστίνιοι υγειονομικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σκότωσε εννέα ανθρώπους στο Bani Suhaila κοντά στο Khan Younis, ενώ μια άλλη αεροπορική επιδρομή σκότωσε τέσσερα άτομα στον καταυλισμό Al-Maghazi στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας.

Στο Deir Al-Balah, υγειονομικοί αξιωματούχοι και μέσα ενημέρωσης της Χαμάς ανέφεραν ότι μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή έπληξε πολλές σκηνές μέσα στο νοσοκομείο Shuhada Al-Aqsa, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας αρκετούς, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δημοσιογράφων.

Στην πόλη της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν να επιχειρούν μέσα στο νοσοκομείο Al Shifa, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της περιοχής.